Annons

PLM: Rekordtillväxt för PTC Norden bakom nye chefens avancemang till GM

Vi ska direkt notera att det inte är någon duvunge som kliver in i den nyskapade rollen som GM. Filip Stål har en 13-årig karriär inom bolaget bakom sig. I olika försäljningsroller har han under denna tjänstgöring haft en signifikant betydelse för de senaste årens kraftfulla tillväxt.
Parallellt ska noteras att PTC genom sin satsning på IoT/IIoT (ThingWorx), AR/VR (Vuforia), fabriksautomation tillsammans med partnern Rockwell (MES/FactoryTalk) och ett hårt integrationsarbete med att skapa sömlösa kopplingar mellan dessa plattformar – allt manifesterat på PLM-plattformen Windchill – förstärkt sin tekniska positionering som en av marknadsledarna.

Lastbilskoncernen Volvo satsar hårt på att utveckla lösningar för den digitala tråden och man gör det till stor del baserat på PTC-verktyg. På scenen i Boston under PTCs globala LiveWorx 2019-event, demonstrerade Volvo Groups Bertrand Felix hur man jobbar med PTCs AR-lösningar (Augmented Reality) som en del i utvecklingen av en digital tråd. ”Med AR kan vi exempelvis förbättra kvalitetskontrollerna av motorerna,” berättade Felix.

Utökat fotavtryck bland nordiska globala ledarföretag
Sammantaget har kombinationen av stark teknologi, kraftfullt ledarskap inom försäljningen och god kapabilitet att implementera lösningar bidragit till tillväxten i Norden. Som ansvarig för detta under de fyra senaste åren faller en hel del under Ståls arbete.
Tittar man på kundsidan så är det framför allt bland de större bolagen som vi ser avstampet i tillväxten. Stål och hans team – alltid lika viktigt att framhålla gruppens prestationer i detta, liksom partnernätverkets stronga prestationer (t ex PDSVision) – har utökat PTCs fotavtryck bland många industrikunder, inklusive Volvo, UniCarriers, Vestas, Ericsson och Carlsberg. Vi talar alltså om kundbolag som innehar ledarpositioner globalt och som alla är inne i djupgående digitala transformationsresor.
– Vårt team är hängivet till våra nordiska kunders framgång och arbetar nära med varje organisation för att konvergera den fysiska och digitala världen, kommenterar Filip Stål saken. Han fortsätter:
– PTCs prisbelönta IoT-, AR-, VR- och maskininlärningstekniker hjälper tillverkare att kontinuerligt effektivisera produktionen och våra skandinaviska kunder är som sagt globala ledare med insikt, erfarenhet och vision som färgar väl in i samarbetet med PTC. Allt i akt och mening att uppnå de resultat som deras organisationer, medarbetare och styrelseledamöter/ägare kräver. Jag är nöjd med att anta den nya rollen som general manager och driva den skandinaviska organisationen.

PTCs paradoxala utmaning
Samtidigt ska konstateras att det som paradoxalt nog är bolagets styrka, den omfattande och spetsiga digitala tekniken, också är dess största utmaning. PTC ligger långt framme, så långt att det inte alltid är lätt för kundföretagen att se och skapa de affärsmodeller som kan ge den vassa teknologin den utväxling som den inneboende potentialen lovar. Detta jobbar dock Stål, hans team och PTCs partnernätverk hårt med. Och när genombrotten, som nya vassa affärsmodeller, mognar fram i kundorganisationerna, har de definitivt en bonus i sin framstående teknik.

Tilläggas kan att PTC inte redovisar de utbrutna Norden- eller Skandinavien-siffrornas specifika storlek, varför mer exakta tal över hur tillväxten ser ut inte kan lämnas.

Print Friendly, PDF & Email

Success Stories

Industriellt

Success Stories

Intressant på PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

Aktuell ANALYS

Aktuell Analys

Aktuell Analys

3D-printing

Block title