Annons

PLM: Eurostep firar 25 år med ShareAspace som molntjänst

Svenska utvecklaren av standardsbaserade PLM-system, Eurostep, fyller 25 år i början av mars. Bolaget började 1994 som ett konsultbolag med inriktning på standarder och modellering, men har under 2000-talet etablerat sig som en stark internationell aktör inom PLM, med fokus på säker samverkan inom PLM. Detta gör man med den egna programvaran ShareAspace.
Det har också gått bra för bolaget. På kundlistan för ShareAspace-lösningen finns en rad välkända organisationer och företag, som BAE Systems, Trafikverket, Saab, Renault Group, Franska Försvaret, Volvo AB, Siemens Energy, Volvo Cars, Scania, FMV, Kongsberg, EGIS med flera.

I samband med årsskiftet 2018/2019 annonserade Eurostep att Mattias Johansson efterträder Håkan Kårdén och tar över rollen som CEO för Eurostep Group.

– Det känns väldigt kul att bygga vidare på allt vi gjort under 25 år, säger Mattias Johansson.

Han ska ta Eurostep in i framtiden.
Mattias Johansson började på Eurostep år 2000 och har senast haft rollen som COO på Eurostep Group. Han har tidigare bland annat varit ansvarig för produktverksamheten kring ShareAspace. Nu blir han också mannen som ska ta bolaget och dess lösningar in i framtiden.
– Vi lanserar nu Eurostep 4.0, säger Johansson. 1.0 var när Eurostep grundades 1994, 2.0 när vi år 2000 drog igång produktutvecklingen med ShareAspace och 3.0 var när vi slog ihop produkt- och konsultverksamhet för att fokusera allting kring ShareAspace och tillhörande tjänster. Vi är nu vid 4.0 där vi kommer att jobba som ETT Eurostep, över landsgränser och även etablera ShareAspace som en molnettjänst.
Möjligheten att hyra ShareAspace har alltid funnits, det nya nu är att man komplettera verksamheten med en Azure-baserad tjänst, som bland annat vänder sig till små- och medelstora företag.
– Det känns väldigt kul att bygga vidare på allt vi gjort under 25 år och fortsätta leverera mjukvara och lösningar som verkligen gör skillnad och levererar kundnytta, summerar Mattias Johansson.

Molntjänst baserad på SharAspace och Microsoft Azure.
Tidigare CEO, Håkan Kårdén, som också är en av grundarna, fokuserar nu på marketing och den nystartade molnenheten. Enligt uppgift siktar Eurostep på att släppa denna molntjänst baserad på ShareAspace-plattformen och Microsofts Azure i Q4 2019.
– Tjänsten kommer att ge användare enkel tillgång till en tjänst liknande Dropbox och SharePoint, men med möjlighet att hantera PLM-data.
Detta låter mycket spännande och vi kommer förstås att fortsätta följa såväl Eurostep som de satsningar man nu gör på molnet.

Grattis till 25 år från oss på redaktionen!

Print Friendly, PDF & Email

Success Stories

Success Stories

Industriellt

Intressant på PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

Aktuell ANALYS

Aktuell Analys

Aktuell Analys

3D-printing

Block title