Annons

PLM: TECHNIAs köp av tyska DESYS stärker bolaget som ledande global Dassault-partner

Som bolag har DESYS framgångsrikt verkat i Tyskland i över 30 år. Man bestitter en hög kompetens inom ett flertal sektorer, dock med en betoning på transport och mobilitet, vilket är en intressant faktor i ett läge när den starka tyska automotive-relaterade industrin är inne i en omställningsfas mot elektrifiering och eMobilitet.
Men DESYS har flera strängar på sin lyra, bl a inom industriell utrustning, skeppsbyggnad och ingenjörstjänster.
I pressmaterialet uppges att man har runt 700 kunder och att man i nära samarbete med dessa, ”erbjuder rådgivning och support inom ett brett utbud av produkter baserade på Dassault Systèmes programvaruplattformar, bland annat 3DEXPERIENCE.”
DESYS kommer att bli en del av TECHNIA, och därmed ingå i Addnodes PLM-division.

SNABB TILLVÄXT GENOM FRAMFÖR ALLT KÖP
Till bakgrunden till veckans annonserade köp hör att TECHNIA är ett av Dassault-sfärens snabbast växande partnerbolag. Detta har skett via huvudsakligen köp, men förvisso också god organisk tillväxt.
Tillsammans är TECHNIA och DESYS inställda på att betjäna lokala och globala företag med hela uppsättningen av Dassault Systèmes-lösningar, kompletterade med deras eget robusta programvaruerbjudande och stöds av en komplett portfölj av konsulttjänster.
Det stora klippet kom när TECHNIA 2015 köpte tyska Dassault-partnern Transcat, som fördubblade bolagets verksamhet, men som framför allt innebar en kraftfull expansion ut på den europeiska kontinenten, med betoning på Tyskland. Därefter har bolagets expansiva strategi fortsatt manifesterats med en rad nya köp, framför allt under de senaste åren koncentrerat mot att utveckla vad som är ett av framtidens viktigaste områden i takt med att produktutveckling sker på basis av digitala 3D-modeller: Simulering och analys. Senast manifesterat genom de nyligen genomförda köpen av BudSoft och Claytex, som rangeras in i det simuleringscenter TECHNIA håller på att bygga upp.
Veckans annonserade köp ligger utanför detta område och ska ses dels som ytterligare en förstärkning av dels TECHNIAs kapabiliter inom huvudområdet PLM relaterat till 3DEXPERIENCE, dels som ett sätt att snabbt bygga på kundstocken.
DESY Group-chefen, CEO Volker Heubaum, noterar också att förvärvet kommer att stärka TECHNIAs erbjudanden, öka leveranskapaciteten för digitala lösningar och förbättra tillgången till affärskritisk PLM-kunskap för den kombinerade, internationella kundbasen.
– Under många år har partnerskapet med våra kunder varit centralt. Vi är övertygade om att denna sammanslagning mellan DESYS och TECHNIA på den tyska marknaden kommer att ta vår gemensamma organisation och erbjudande till nästa nivå. Vidare att det banar väg för en framgångsrik framtid för företaget och för våra anställda. Våra kunder kommer att kunna dra nytta av våra kombinerade styrkor och av våra marknadsledande erbjudanden. TECHNIA är ett långsiktigt målinriktat företag inom Addnode Group som delar våra värderingar.

ÖKAR VÄRDET PÅ TECHNIA
Dassaults chef för bolagets tyska verksamhet, CEO Rolf Wiedmann, tillägger att samgåendet ytterligare ökar värdet på TECHNIA som Dassault Systèmes Platinum Partner.
– Vårt bolag är en välrenommerad Dassault Systèmes-partner på den tyska marknaden. Genom att gå samman med TECHNIA kommer våra kombinerade erbjudanden att ge ännu mer värde för våra kunder. För våra medarbetare kommer detta att skapa fler möjligheter till personlig utveckling i en större, global organisation. Och sist men inte minst – att vara en del av den ledande Dassault Systèmes-distributören i Centraleuropa, säger han.

Dassault Systemes ansvarige för bolagets EuroCentral-enhet, Dominic Kurtaz, pekar på att den nya konstellationen har utmärkta framtidsutsikter, inte minst på den på den tysktalande marknaden och i hela EuroCentral.
– Kunderna här kommer att dra stor nytta av sammanslagningen. Vi på Dassault Systèmes har ett långvarigt partnerskap med TECHNIA, som arbetar nära tillsammans för att ge exceptionell kunskap och support till våra kunder. Nu ser vi fram emot att öka detta partnerskaps fart med TECHNIA och DESYS kombinerat. Vi förväntar oss många fler framgångsrika implementeringar av 3DEXPERIENCE-plattformen, som erbjuder våra kunder en oöverträffad portfölj av moln-, simulerings- och virtuella tvillinglösningar.

DESYS Group hard kontor i Bielefeld, Böblingen, Schwerte och München.

Print Friendly, PDF & Email

Success Stories

Success Stories

Industriellt

Intressant på PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

Aktuell ANALYS

Aktuell Analys

Aktuell Analys

3D-printing

Block title