Annons

PRESTIGELADDAD ERP-order när IFS tar plats i rymden och på Mars med Applications 10-sviten

Här gäller det sålunda att ha ordning och reda på data.
– Absolut, vi verkar i en hårt reglerad sektor, där säkerhet och lagstiftningskrav är lika viktigt att beakta som användar- och processeffektivitet, säger Kurt Bruenning, VD och ekonomichef, EaglePicher. Detta betyder att alla teknikleverantörer vi väljer måste uppfylla en lång lista med stränga krav samtidigt som de kan leverera robust funktionalitet genom en intuitiv användarupplevelse. IFS uppfyllde kriterierna.

– Alla teknikleverantörer vi väljer måste uppfylla en lång lista med stränga krav, säger EaglePichers Kurt Bruenning.

Stränga federala krav
Till saken hör att EaglePichers batterier har levererat ström i över 2,7 miljarder timmar i rymden utan ett enda fel. Man tillhandahåller vidare kraft till majoriteten av den amerikanska militärens missiler, ammunition och uppdragskritiska system. Men det stannar inte där, företagets teknik kan också hittas i mars-landare, inom den militära luftfarten, i undervattensfordon och, som sagt, livräddande implanterade medicinska apparater.
EaglePicher behövde i denna komplexa verksamhet ersätta sitt äldre affärssystem med en modern plattform som skulle kunna säkerställa användarnas effektivitet i alla uppdragskritiska processer. Detta samtidigt som de uppfyller de stränga kraven för säkerhet och lagstiftningskrav för en leverantör till det amerikanska försvarsdepartementet (DoD), inklusive, men inte begränsat till ITAR (International Traffic in Arms Regulations), DFARS (Defense Federal Acquisition Regulation Supplement) och NIST (National Institute of Standards and Technology) Specialpublikation 800-171.

Slog ut en rad globala ERP-konkurrenter
Omfattande och komplext alltså, men efter en omfattande utvärderingsprocess, som inkluderade flera globala ERP-leverantörer, valde EaglePicher IFS Applikationer 10. Lösningen kommer att hanteras i IFS molnplattform, Managed Cloud, som i detta fall ”hostas” i Microsoft Azures Government Cloud och valideras oberoende för att erbjuda fullständigt stöd för all efterlevnad under NISTs cybersäkerhets- och federala exportbestämmelser.

IFS-lösningen kommer att täcka ett omfattande område med funktionella kapaciteter, inklusive tillverkning, lager, distribution, redovisning, ekonomi, leveranskedja, produktdata och livscykelhantering, kvalitetshantering, kundrelationshantering (CRM) och humankapitalhantering (HCM).
EaglePicher kommer också att använda IFS Applications för sin stränga processmiljö, inklusive spårbarhet för flyg-, försvars- och medicintekniska kunder.

Scott Helmer, VD för IFS Aerospace and Defense.

”Unikt positinerade,”
säger Scott Helmer
Scott Helmer, VD för IFS Aerospace and Defense, var sålunda inte utan skäl mycket nöjd över beställningen från EaglePicher:
– Så är det förstås, säger han i en kommentar. Vi är stolta över att ha samarbetat med detta bolag, som har spelat en avgörande roll i några av A&D-sektorns (Aeropace & Defense) viktigaste program under de senaste 75 åren. Vårt långsiktiga fokus på kundernas behov på detta område gör att vi är unikt positionerade för att leverera teknik som är i linje med den verklighet som företag möter. Från anslutningen till ITAR, ISO och exportkontrollprotokoll, till verkstadseffektivitet och support efter försäljning, är vi stolta över att alltid leverera affärsresultat med högt värde.

Barnhardt, är ett fjärde generationens familjeföretag baserat i Charlotte, USA, som äger och driver åtta tillverkningsanläggningar över hela USA.

Barnhardt-ordern: Fullt paketerad molnleverans
Mer traditionell verksamhet, om uttrycket tillåts, handlar det om i den andra större beställning som IFS plockat hem unbder den senaste perioden. Det är Barnhardt Manufacturing Company, en ledande amerikansk tillverkare av naturfiber- och skumprodukter, som har valt IFS Applications 10 som moln-ERP-lösning från IFS för att, ”ge operationell synlighet genom en version av sanningen.”
Barnhardt, är ett fjärde generationens familjeföretag baserat i Charlotte, USA, som äger och driver åtta tillverkningsanläggningar över hela USA. Med en mångfaldig produktlinje med nio olika varumärken behövde företaget konsolidera sin IT-miljö, som bestod av ett antal olika system som inte täckte alla uppdragskritiska processer.

Stöd för hela värdekedjan
Kampen om att vinna den här ordern inkluderade även den flera globala ERP-leverantörer, men IFS Applications drog med sin offert – baserad på en fullt paketerad robust molnleveransarkitektur genom Microsoft Azure-plattformen – ännu en gång längsta strået.
– IFS-lösningen kommer att stödja alla delar av Barnhardts värdekedja, från tillverkning, lager och produktutveckling, projektledning till ekonomi, kvalitetsstyrning och underhåll.Vi letade efter en heltäckande ERP-lösning som kan hjälpa oss att frigöra tid för vår IT-personal att fokusera mer på mer strategiska aktiviteter snarare än underhåll av affärssystemet, säger Todd Sain, IT-chef på Barnhardt. Med IFS Applications kommer vi att kunna konsolidera viktiga områden som multiföretag, flera varumärkena för att uppnå nya nivåer av operativ synlighet och kontroll – allt i en säker molnmiljö som 100 procent hanteras av IFS.

– Barnhardt kommer, liksom alla växande tillverkningsföretag, att dra nytta av IFS Applications robusta förmågor som är konstruerade för att hantera strategier för flera webbplatser och flera företag samtidigt som de garanterar flexibilitet och val när det gäller arkitektur och implementering, kommenterar Cindy Jaudon, IFSs regionchef för ”Americas”, saken.

Print Friendly, PDF & Email

Success Stories

Success Stories

Industriellt

Intressant på PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

Aktuell ANALYS

Aktuell Analys

Aktuell Analys

3D-printing

Block title