Annons

Prestigeorder på 5G till Ericsson från T-Mobile

5G börjar sätta sina spår i telekomspelarens, Ericssons, orderbok. PLM&ERP News kunde under veckan rapportera att det var en tämligen optimistisk bolagschef som framträdde på Mobile World Congress. Han påpekade bland annat att, ”5G nu är öppet för affärer.” Ett faktum som också materialiserats i flera nya affärer. Inte minst då den som involverar den tyska mobiloperatören T-Mobile, som annonserades under veckan.

Bland insatta bedömare betraktas beställningen som en prestigeaffär.
Utbyggnade sätter igång redan i år och bland de 30 bygga 30 städer som ska uppgraderas blir New York, Los Angeles och Las Vegas först ut.

Fredrik Jejdling, chef för affärsområdet Networks på Ericsson, berättar att man ska använda sig av ett spektrum runt 600 MHz och med en millimetervåg på 28 GHz och 39 GHz.
– Vi har arbetat nära ihop med T-Mobile inom 5G för tester, både i labbmiljöer och på fältet och nu ska vi implementera det i T-Mobiles nätverk. Vår plattform möjliggör för operatörer som T-Mobile att lansera 5G mycket snabbt.

”Otroligt bra affär”. Även Ericssons finanschef är mycket entusiastisk.

– T-Mobile är en otroligt bra affär, kommenterar Carl Mellander 5G-affären och summerar årets MWC som mycket fruktbar och präglad av ett läge där ett allmänt eller rent tekniskt intresse nu också börjar avspegla sig i konkreta affärer.

Läs även artikeln:
Ericssonchefen går på offensiven: ”5G öppet för affärer och vi är på”

Print Friendly, PDF & Email

Success Stories

Success Stories

Industriellt

Intressant på PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

Aktuell ANALYS

Aktuell Analys

Aktuell Analys

3D-printing

Block title