Annons

PTC-basen Jim Heppelmann håller löftet: PTC snabbt ute med SaaS-produkter till Atlas-plattformen

Andrew Kimpton tillägger att de nya Vuforia- och Creo-applikationerna omedelbart får den operativa och tekniska skalbarheten som PTC byggt in i Atlas-arkitekturen.
– Onshape-teamet satsade åratal på att bygga den banbrytande SaaS-plattform som man också förberedde som värd för en rad produktutvecklingsapplikationer.
I och med att man blev en del av PTC har denna utveckling kunnat påskyndas. Men denna effekt verkar också i flera riktningar näör det gäller utvecklingsarbetet:
– PTC har kunnat påskynda utvecklingen av Atlas samtidigt som Atlas-plattformen bidragit till att påskynda PTCs övergripande SaaS-strategi. Vi är mycket glada över att få nya nivåer av prestanda, säkerhet och effektivitet, samt banbrytande nya SaaS-samarbetsmöjligheter till hela PTC-portföljen, säger Kimpton.

PTC tror stenhårt på AR-lösningar, Augmented Reality. Teknikens visualitet, interaktiva metod för att presentera relevant digital information i samband med den fysiska miljön och koppla samman anställda har stor potential att förbättra affärsresultaten. Industriell AR erbjuder också, menar man, ett bättre sätt att skapa och leverera lättanvända arbetsinstruktioner genom att lägga över digitalt innehåll på verkliga arbetsmiljöer. PTCs Vuforia-lösning är en av de nya kapabiliteter som nu tillförts Atlas-paketet.

ROBUST UPPSÄTTNING FUNKTIONER
Rutinerade PLM&ERP News-bekantingen, PTCs EVP och GM för AR-bitarna, Augmented Reality, Mike Campbell, prisar också han den nya kraftfulla arkitektur man försett Atlas-paketet med.
– Med Atlas kraft kan vi erbjuda Vuforia-användare en robust uppsättning funktioner som de behöver för att skala implementeringar i företaget, inklusive versionskontroll, innehållshantering och godkännande arbetsflöden som det skulle ha tagit år att leverera utan Atlas, säger Campbell, och tillägger:
– Atlas hjälper till att göra de här erbjudandena bättre och vi ser fram emot att leverera en robust färdplan för Atlas-aktiverade fördelar inom en snar framtid.

VASSA GENERATIVA KAPABILITETER
På samma sätt levererar Creo GDX, alltså lösningen med de generativa kapabiliteterna, på Atlasplattformen de kankse mest avancerade AI-baserade generativa designfunktionerna som finns på CAD-marknaden.
– Den sömlösa integrationen mellan GDX på Atlas och Creo CAD-miljön ger våra kunder oöverträffad tillgång till de elastiska beräkningsresurserna som behövs för AI-driven generativ design, säger Brian Thompson, divisionsdirektör och chef för CAD-segmentet på PTC.
Med dessa nya produkter, menar han, som nu skickas ut på Atlas-plattformen har PTC dramatiskt accelererat möjligheterna till allt snabbare time-to-market med rikare produkter:
– Vi överträffar kort sagt branschstandarden på time-to-market rejält, avslutar Thompson.

Digitala tvillingar är ett av de områden där PTC och CEO Jim Heppelmann (bilden) agerat proaktivt.

CAD OCH PLM OCH SaaS-LÖSNINGAR KOMMER ATT BLI DET NYA NORMALA
Har Atlaspaketet framtiden för sig? Svaret är ett rungande ”JA”, enligt Heppelmann. Till bakgrunden till satsningen på Atlas hör att PTC-chefen framför sig ser en exponentiell utveckling för SaaS och PLM, CAD och andra produktutvecklingsrelaterade lösningar och molnbaserade verktyg. Och han har satsat hårt på inköp av det som behövs. Det är här Atlas-paketet kommer in i spelet. Mer specifikt kommer det inledningsvis att handla om en Atlas-plattform för mellanmarknaden.
– PLM, CAD och SaaS i molnet tar redan, men kommer framför allt att ta marknaden med storm och dra in betydligt mer än vad som hittills har varit fallet för de två pelarna i lösningen, de tidigare köpta lösningarna Arena PLM och Onshape CAD, menar Jim Heppelmann.
Men det räcker inte för PTC-basen att 1 + 1 blir 2; på längre sikt måste det bli 3 eller t o m 4. Är det möjligt?
Det är tufft, absolut men inte omöjligt. Om det fungerar skulle det inte vara första gången som en ny kombination sätter ”normal” teknik och affärsdynamik ur spel. Jon Hirschticks fantastiska premiärskapande, SOLIDWORKS, är ett bra exempel. Heppelmann, som köpte Hirschticks senaste skapelse 2019, Onshape, verkar säker på sina förutsägelser.
– CAD och PLM som SaaS-lösningar i molnet kommer att vara det nya normala, sa Heppelmann när företaget för en tid sedan meddelade att man slutför förvärvet av Arena PLM.
Det finns goda anledningar att tro att han har rätt.

Print Friendly, PDF & Email

Success Stories

Success Stories

Industriellt

Intressant på PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

Aktuell ANALYS

Aktuell Analys

Aktuell Analys

3D-printing

Block title