Annons

PTC expanderar Arena PLM till Europa för att möta växande efterfrågan på SaaS i molnet

Mer specifikt är det en efterfrågan på Arenas SaaS-baserade PLM- och kvalitetsledningssystem (QMS) det handlar om. I sitt pressmaterial skriver PTC att, ”efter förvärvet av Arena Solutions tidigare i år har Arena PLM -verksamheten upplevt en snabb tillväxt. Med över 140 kunder över hela Europa gör Arena det möjligt för kunderna att få en konkurrensfördel genom att bygga bättre produkter snabbare med en bäst-i-klassen moln PLM-plattform.”

EN MILSTOLPE, SÄGER PTCsd Mike DiTullio
Så, vad innebär då expansionen av Arena-erbjudandet?
Så här ser det ut: PTC erbjuder nu Arena till EMEA-kunder som lokalt, europeiskt ”hostade” molnplattformar. Applikationen kommer att finnas på flera språk, men man börjar med tyska i slutet av kalenderåret. Detta, menar DiTullio, kommer att leda till ”ökad försäljning, marknadsföring och bemanning av tjänster i EMEA och kommer att ge näring åt expansionsplaner för att bättre stödja Arenas internationella kunder.”
– Beslutet att utöka vår närvaro internationellt, med startpunkt i Europa, markerar ett milstolpe ögonblick för Arena, när vi nu presenterar vår världsklass-produkt för en ny publik, hävdar PTCs EVP för SaaS och CEO, och fortsätter:
– Europa har olika och snabbt växande företag som accelererar innovation genom att utnyttja SaaS-lösningar för att driva digital transformation. Arenas molnbaserade lösningar gör det möjligt för kunderna att ta bort hinder för att effektivisera produktutveckling och samarbete med globalt spridda leveranskedjor.

Mike DiTullio, EVP på PTC.

DISTRIBUTION ÖVER FLERA GEOGRAFIER OCH TIDZONER
DiTullio konstaterar vidare att PTC sedan förvärvet i januari genom Arena ytterligare kunnat demonstrera fördelarna med SaaS-upplägg i produktutvecklingsarbetet. Denna värld förändras nu snabbt och företag måste vara beredda att designa och förnya sina produkter, inte bara på en lokal enhet utan allt oftare distribuerat över flera geografier och tidszoner.
I denna nya era av distansarbete och samarbete kan Arena SaaS PLM- och QMS-lösningar möjliggöra för dagens tillverkare att få bättre produkter att marknadsföra snabbare.

BRA MED EUROPEISK HOSTING, säger kund
Vi ska avslutningsvis lyssna till vad rutinerade Arena-användaren och kunden Filtronics Richard Rushton, kvalitets-, miljö-, hälso- och säkerhetschef, har att säga om saken:
– Arena har varit en viktig del av vår nya produktutvecklings- och introduktionsstrategi i många år. Vi är glada över att se ökade investeringar och fokus i EMEA och ser fram emot fortsatt innovation när Arena arbetar för att bättre betjäna kunder över hela Europa, säger Rushton.
Han noterar vidare att man, ”genom att arbeta med de lokala kunderna nått framgångar och via vårt supportteam bättre kunnat utnyttja vår investering och distribution av Arena.”

ELIMINERA SILOR
Allmänt hävdar PTC att med Arenas produktutvecklingslösningar kan företag inom högteknologi, biovetenskap och industriella vertikaler föra samman spridda team och leveranskedjor och eliminera traditionella silor för att bättre kontrollera produkt-, kvalitets- och kommersialiseringsprocesser.
Som principiell och teoretisk beskrivning är detta absolut möjligt, men det är nu trots allt en resa innan företagen kommer till sådana positioner. Men i PTC’s händer finns det en hel del som talkar för att Arena kan bli just ett sådant hjälpmedel.

Print Friendly, PDF & Email

Success Stories

Industriellt

Success Stories

Intressant på PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

Aktuell ANALYS

Aktuell Analys

Aktuell Analys

3D-printing

Block title