Annons

PTC-partnern PDSVISIONS’ amerikanska PLM-bolag Sconce får samma namn och varumärke som moderbolaget

Som PLM&ERP News tidigare rapporterat köpte PTCs ledande europeiska partner, svenska PDSVISION, amerikanska PLM-bolaget Sconce. Köpet ägde rum i mars 2022 och innebar att PDSVISION avsevärt stärkte sin position inom PLM relaterat till PTCs lösningar på den amerikanska marknaden, men också i flera andra länder.
Idag meddelar man att företaget man köpte ifjol, tillsammans med systerbolaget Boundary Systems, nu ändrar namnet till PDSVISION US, Inc. och dessutom antar PDSVISIONs varumärke från och med 1 januari 2023.
Namnbytet effektiviserar PDSVISIONs marknadsnärvaro, menar man, och förenar på ett tydligt sätt bolagets globala mjukvaruförsäljning, support, certifierade utbildningar och konsulttjänster som en enhet. Företagen har liknande historia, grundat på ett starkt PTC-partnerskap och verkar i samma ekosystem. Deras respektive IP-adresser, branschspecifika lösningar, appar, SaaS-erbjudanden och kundbas kompletterar varandra. Att verka under ett konsoliderat varumärke kommer att bättre representera den globala organisationen och dess samlade expertis, skriver PDSVISION i ett pressmeddelande.

PDSVISION grundades 2008 och har sitt huvudkontor i Stockholm, Sverige. Genom att kombinera vassa mjukvarulösningar, teknisk support och professionell utbildning, med divisioner över hela världen, har bolaget skaffat sig ett vasst ”track record” som ledande och pålitlig rådgivaren inom produktutvecklingssektorn.
PDSVISIONs lösningar är centrerade kring portföljen av produkter som tillhandahålls av PTC och Ansys inom områdena 3D Design (CAD),  PLM, Service Lifecycle Management (SLM), Internet of things (IoT), Augmented Reality (AR) och simulering (CAE).

PDSVISION utvecklar dessutom sitt eget utbud av mjukvaruapplikationer för att addera extra möjligheter för att ytterligare förbättra utnyttjandet av de huvudsakliga lösningarna som det erbjuder.

Sconce bildades 2007
När det gäller Sconce, så grundades bolaget 2007 och har vuxit till att bli en mycket habil leverantör av digitala transformationslösningar. Liksom PDSVISION var man och är bolaget en långvarig affärspartner till PTC med ett globalt fotavtryck i sju länder. De tillhandahåller nyckelfärdiga konsulttjänster och tjänster för projektgenomförande för tillverkningsföretag som använder ledande PLM/MCAD-programvara på marknaden.
Sconce tillhandahåller PLM-, MCAD-, rådgivnings- och ingenjörskonsulttjänster till världsomspännande företag av alla storlekar, inklusive många Fortune 500/1000-företag.

Omarbetningen av varumärket kommer att inledas direkt nu i januari och övergången förväntas vara klar senast den 31 mars. Sconces kunder, leverantörer och andra affärskontakter kommer att börja se kommunikation från PDSVISION och e-postdomänen pdsvision.com tillsammans med omprofilerade sociala mediekonton i januari.

Print Friendly, PDF & Email

Success Stories

Success Stories

Industriellt

Intressant på PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

Aktuell ANALYS

Aktuell Analys

Aktuell Analys

3D-printing

Block title