Annons

Rekordstark tillväxt för PTC 2021: Satsningarna på SaaS, PLM och CAD i molnet drivande

PTC-basen framhåller att fjärde kvartalet för bolagets fiskala 2021 var extremt bra. Men även helårssiffrorna ser starka ut. Det är inte varje år vi får se bolag på PLM-området som kan uppvisa tillväxtsiffror på dryga 20 procent.
– Våra kärnprodukter för CAD (Creo) och PLM (Windchill) fortsatte att överträffa marknadstillväxten, men också de starka resultaten för våra Onshape- och Arena-verksamheter återspeglar det växande momentumet för molnbaserade SaaS-teknologier i den industriella mjukvarumarknaden, konstaterar Heppelmann.

STARK TILLVÄXT PÅ ALLA FRONTER – PDSVISION PASSERAR HALVMILJARDEN
PTC-chefen sa vidare att accelererat och faktiskt också passerat planerna man haft för SaaS-övergången i kundstocken. Detta genom att implementera nyckelinitiativ som varit bättre anpassade till bästa SaaS-praxis. Samtidigt har man organiserat om på säljsidan, vilket resulterat i nya kundframgångar där man kombinerat lösningspaket för produktutveckling, leverans och support under ett paraply.
Heppelmann sa det inte men klart är att i detta spelar även partnersidan en viktig roll, med företag som svenska PDSVISION, som under året faktiskt passerat halvmiljardnivån i omsättning. Stark tillväxt på alla fronter alltså.
– Vi investerar också stegvis i vår Atlas-plattform (kombinationen Onshapen ”moln-CAD”, och Arena-sviten med ”moln-PLM”), liksom i SaaS-transformationen av våra kärnlösningar med CAD- och PLM-produkter och produkt- och marknadsinitiativ för våra molnbaserade Onshape- och Arena-divisioner. Dessa förändringar gör det möjligt för PTC att accelerera övergången till SaaS i hela vår portfölj, börja flytta våra lokala kunder till SaaS-erbjudanden snabbare än tidigare planerat, och utöka täckningsmarginalerna.

Print Friendly, PDF & Email

Success Stories

Success Stories

Industriellt

Intressant på PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

Aktuell ANALYS

Aktuell Analys

Aktuell Analys

3D-printing

Block title