Annons

ROBOTICS: Nya linjärrobot från KUKA hanterar tunga laster med speed och precision

Robotutvecklaren KUKA har fått ett nytt tillskott i sin produktfamilj av linjärrobotar, KR 300LP. Bolaget kan därmed erbjuda linjärrobotar i hela spannet upp till och med 600 kilo.
– Med nytillskottet KR 300LP kan våra användare hantera tunga laster med mycket hög precision och hastighet och ytan som kan täckas av roboten ger en maximal volym om 675 m3 som kan nås, säger Micael Amandusson, partneransvarig på KUKA Nordic. Han tillägger att, ”detta gör att tyngre gods snabbt och effektivt kan flyttas mellan maskingrupper med hjälp av en standardprodukt. Tack vare en modulär uppbyggnad kan produkten enkelt anpassas till den yta/volym som erfordras.”

KUKAs linjärrobotar passar alla miljöer där det finns ett behov av snabb och tillförlitlig förflyttning av material, exempelvis inom och mellan maskingrupper, palletering och positionering.
Med KR 300LP får kunden en linjärrobot som är en standardprodukt som med enkelhet kan programmeras om utan särskilda kunskapskrav av PLC eller drivekunskaper. Som extra bonus går det att köra portalen manuellt med tillhörande smartPAD.

Samma styrsystem som bolagets ”vanliga” robotar
KUKAs linjära robotar utmärkts av att de använder sig av samma styrsystem som bolagets ”vanliga“ robotar, vilket innebär att funktioner för exempelvis personsäkerhet finns att tillgå även för dessa. Tillsammans med andra mjukvarufunktioner får de linjära robotarna, menar man, unika fördelar jämfört med liknande produkter på marknaden.
Jämfört med permanent installerade robotar finns flera fördelar med KUKA:s linjärrobotar. De medverkar till att optimera kundernas automatiseringsbehov inom ett flertal områden och ger användarna optimala möjligheter att kostnadseffektivt automatisera sin smarta fabrik.
– En linjär robot täcker till skillnad från en konventionell robot stora ytor, säger Micael Amandusson.

KUKAs linjärrobotar skapar flexibla lösningar, till exempel kan KR 300LP utrustas med
ytterligare två axlar vilket ger mycket stor flexibilitet och hög åtkomlighet i trånga utrymmen. Linjärroboten är dessutom upphöjd ovanför arbetsytan, vilket gör att golvytan kan utnyttjas maximalt.
– Med vår serie av linjärrobotar kompletterar vi vårt ordinarie produktprogram och
öppnar nya möjliga marknader för KUKA, avslutar boalgets partneransvarige för Norden.

Print Friendly, PDF & Email

Success Stories

Industriellt

Success Stories

Intressant på PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

Aktuell ANALYS

Aktuell Analys

Aktuell Analys

3D-printing

Block title