Annons

ROBOTICS & SIMULERING: Visual Components accelererar tillväxten med köpet av Delfois robotdivision

OLP-kapacitet ger tillverkare möjlighet att programmera robotar på fabriksgolvet, tillsammans med Visual Components befintliga produktutbud av layoutdesign, genomförbarhet och validering av styrlogik, robotprogram och processer. Denna funktionalitet kommer i huvudsak att göra en enda kontaktpunkt för digital transformation av produktionssystem till verklighet och kommer att göra det möjligt för tillverkare att dra nytta av avsevärt minskade nivåer av stillestånd och spara tid och förbättra noggrannheten i robotprogrammerings-processer.
Visual Components är grundat av ett team av simuleringsexperter och har över 20 år av verksamhet bakom sig. Man är i detta en av pionjärerna inom 3D-tillverkningssimulering för industriell verksamhet. Organisationen är allmänt teknikpartner till ett antal ledande varumärken, och erbjuder maskinbyggare, systemintegratörer och tillverkare en enkel, snabb och kostnadseffektiv lösning för att designa och simulera produktionsprocesser.

Växande efterfrågan i takt med att Industri 5.0 blir aktuellare
Dessa funktioner kommer att bidra till att möta den växande efterfrågan på effektivt utnyttjande av robotik i tillverkningsmiljön, tillsammans med den ökade användningen av simulering och virtuell driftsättning. När Industry 5.0 växer i betydelse tillåter denna utveckling yrkesverksamma att utbilda sig inom ett antal discipliner med bara en lösning.
Tillverkare kommer också att spara på kostnader och möjliggöra mer hållbara metoder med användning av ett verktyg för att slutföra både robotprogrammering och simuleringsprojekt. Delfoi hävdar i detta att man, ”tillför en mängd erfarenhet av robotapplikationer som skärning, svetsning och ytprocesser, vilket hjälper till att ge förbättrade lösningar till tillverkare och systemintegratörer.”
– Det här förvärvet är ett naturligt nästa steg i ett långt samarbete med Delfoi, där verksamheten har använt vår simuleringsprogramvara i över tio år, säger Mikko Urho, som också berättar att Visual Components efter en omsättningstillväxt på 45 % på årsbasis och en ökning av antalet anställda med 25 %, räknar med att ha över 100 anställda i slutet av året, förvärvet av delfoi inkluderat.
– Denna tillväxt av anställda förväntas fortsätta under 2023. Och vi funderar också på att ytterligare investera i utveckling, försäljning och marknadsföring för att fortsätta sin uppåtgående tillväxtbana när robotteamet från Delfoi integreras i organisationens Finland-baserade huvudkontor, tillägger Urho.

När det gäller riktade regioner för framtida expansion, siktar organisationen på att öka sin närvaro i USA och APAC-regionen, specifikt Kina, Japan och Sydkorea, efter att ha redan etablerat en omfattande kundbas i europeiska länder som Storbritannien och Tyskland.

Print Friendly, PDF & Email

Success Stories

Success Stories

Industriellt

Intressant på PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

Aktuell ANALYS

Aktuell Analys

Aktuell Analys

3D-printing

Block title