Annons

Saab skapar framtidens digitala ”arbetsyta” med Citrix och DXC

Försvarsindustriföretaget Saab har tillsammans med Citrix och DXC Technology utvecklat vad man kallar, ”en intelligent digital arbetsyta”. Med denna är tanken att Saabs 16 000 anställda ska kunna dela teknik, innovationer och idéer globalt på ett säkert, pålitligt och flexibelt sätt för att möta kundernas behov.
– Vi arbetar dagligen med sekretessbelagd information. Vi måste vara öppna i ena änden medan måste vi vara väldigt stängda i den andra för att säkerställa dataintegritet för våra kunder. Det är nyckeln för oss – att hitta en balans mellan säkerhet, smidighet och snabbhet, säger Mats Hultin, CIO på Saab.

Den nya plattformen gör att medarbetarna kan använda SaaS, webb- och mobilappar som de själva föredrar samtidigt som plattformsintegrationen av nya kunder och företag nu endast tar några dagar. Exempelvis tog det bara två dagar för Saab att ge alla på det senast förvärvade företaget virtuell tillgång till Saab-miljön.

Globalt stöd till tusentals medarbetare. För att tillgodose Saabs behov av teknik som snabbt kan skalas upp för att möta både nuvarande och framtida affärsutmaningar, valde Saab och DXC Citrix Workspace att köras under DXCs MyWorkStyle.
– Saab har under ett antal år givit förtroendet för delar av IT-leveransen till DXC Technology, som ger globalt stöd till tusentals arbetsplatsanvändare runt om i världen, samtidigt som den stöder Saabs snabba globala expansion genom vår framgångsrika och innovativa MyWorkStyle-lösning. Tillsammans med Citrix Workspace får Saab en centraliserad, flexibel arbetsyta som både förenar användarna samtidigt som verksamheten hålls synkroniserad i realtid, säger Martin Rainer, branschledare och GM för tillverkningssidan på DXC Technology.

Resultat efter implementeringen av den nya plattformen:
• Standardisering och förenkling – centraliserad och flexibel arbetsyta förenar Saab-användare och håller verksamheten synkroniserad.
• Utvecklingseffektivitet och kostnadskontroll – IT kan lättare och mer kostnadseffektivt tillhandahålla servrar, arbetsgrupper och nya projekt.
• Större motståndskraft och säkerhet – En flexibel digital skyddskrets säkerställer att alla användare verkligen är säkra.

Print Friendly, PDF & Email

Success Stories

Industriellt

Success Stories

Intressant på PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

Aktuell ANALYS

Aktuell Analys

Aktuell Analys

3D-printing

Block title