Annons

SAP förlänger med sin CTO och svenska partnerbolaget Implema får ny VP för att vässa tillväxten

ERP/AFFÄRSSYSTEM. Det händer intressanta saker på ledande affärssystem-utvecklaren SAPs medarbetarsida på toppnivåer, både i huvudorganisationen och lokalt i Sverige.
Gällande den globala SAP-verksamheten meddelade bolaget nyligen att man förlängt kontraktet med sin CTO, dr Juergen Mueller. Ytterligare tre år, fram till 2027, kommer han att sitta på den viktiga posten som Chief Technology Officer för SAP SE. Som CTO leder han området Technology & Innovation Board på SAP och har framgångsrikt etablerat SAP Business Technology Platform (SAP BTP) som plattformen för SAP och som en extern affärsenhet. I sitt mandat som CTO kommer han att spetsa SAP för i bolagets accelererade molntillväxt. Förutom SAP BTP är han ansvarig för arkitekturbeslut och innovationer inom SAP samt Business Transformation Management med SAP Signavio och SAP LeanIX. Global säkerhet och molnefterlevnad är också en del av hans ansvar.
- Jag är glad över att få fortsätta forma SAPs teknologistrategi och driva innovation för våra kunder runt om i världen, kommenterade Mueller.
Men även på andra ställen i SAP-sfären har det hänt saker. IT-bolaget Implema, som är en av Sveriges ledande spelare på affärssystemen SAP och Microsoft Dynamics, har utsett Daniel Falk till vice VD. Posten är nyinrättad och föranleds av den tillväxtresa bolaget befinner sig på.
Daniel Falk har arbetat på bolaget i fem år, nu senast som chef för affärsområdet Business Solutions and Advisory. Vidare är han utbildad civilingenjör och har tidigare arbetat inom Försvarsmakten, managementkonsult-branschen samt IT-branschen.
Att Implema nu väljer att inrätta en roll som VP (vice VD) följer av bolagets offensiva tillväxtstrategi. Syftet är att ytterligare stärka organisationen och beredskapen för både kommande tillväxt samt ha ökat fokus på befintliga åtaganden. Bolaget har idag 200 medarbetare utspridda på 10 kontor, från Malmö i söder till Umeå i norr, och omsätter 330 miljoner.
– Jag är stolt över förtroendet och ser fram emot att tillsammans med alla Implemas medarbetare fortsätta arbetet med att driva utvecklingen av både affären och organisationen, men nu utifrån en bredare roll, kommenterar Daniel Falk.
Jörgen Aronsson, VD för Implema, tillägger att förändringarna sker för att ge bolaget ökad kraft och fokus på de operativa frågorna framöver. ”Detta ger oss möjligheter som kommer att vara avgörande för vår fortsatta konkurrenskraft och tillväxt,” säger han.

Jörgen Aronsson konstaterar vidare att han nu primärt ska ha ett externt fokus och bland annat arbeta med kundutveckling av Implemas befintliga kunder genom att kontinuerligt tillföra verksamhetsnytta, i syfte att bredda Implemas leverans och öka försäljning. Därutöver kommer han att fokusera på förvärv, nya kunder samt även leda Implemas affärsområde Business Solutions and Advisory. Daniel Falk kommer, förutom att ansvara för den dagliga verksamheten, även ha det övergripande ansvaret för affärsområdena SAP, Dynamics, Technology och Integrations.

– Jag är väldigt glad att Daniel Falk har valt att ta rollen som vice VD för Implema. Det är en viktig roll i den tillväxt- och förändringsresa bolaget gör och för att möta den snabba förändring som branschen genomgår. Daniel Falk, som både har stor insikt och kunskap om vår affär liksom ett stort förtroende från organisationen, är helt rätt person för uppdraget, säger Jörgen Aronsson.

”Tillsammans med våra team kommer jag att fortsätta arbeta med det tydliga målet att vara det största företagsapplikations- och affärs-AI-företaget,” summerar SAPs globale teknikchef, CTOn Juergen Mueller som nu fått sitt kontrakt förlängt med tre år.


Print Friendly, PDF & Email

Success Stories

Success Stories

Industriellt

Intressant på PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

Aktuell ANALYS

Aktuell Analys

Aktuell Analys

3D-printing

Block title