Annons

SAP: Försörjningskedjorna måste bli mer INTELLIGENTA

- Smarta teknologier hjälper företag att dra nytta av data för bättre resultat i varje fas av produktlivscykeln och försörjningskedjan – kundupplevelsen inkluderad, säger Hala Zeine, ansvarig för ”Digital Supply Chain and Manufacturing” på SAP. Det hon kommenterar är bolagets satsning på att bygga in mer intelligens i sin mjukvara för att möta utvecklingen av industri 4.0. - Men det handlar också om att förbättra företagens leverans- och försörjningskedjor, säger hon.

En grundtanke är att försörjningskedjor som drivs på basis av data, ”kan hanteras både snabbare och långt mer insikts- och ansvarsfullt.” Det SAP gör, enligt Zeine, är nu att ta nästa steg och bygga in mer intelligens i sin mjukvara.

På väg upp på ”produktivitetens platå”. Industri 4.0-konceptet utvecklas nu snabbt på många ställen. Det som för ett par år sedan gav en peak placering i Gartners ”Hype Cycle-kruva”, har nu färdats nedför det som analytikern brukar kalla ”besvikelsens nedförsbacke”, men är på väg upp på ”produktivitetens platå”, vilket innebär att konceptet börjar nå ut även på mainstreamsidan där man dragit igång konkreta satsningar och hittat konstruktiva och lönsamma applikationer.  Konklusionen från SAP är att Industri 4.0 är på gång och det nu är hög tid för maskininlärning och andra teknologier, som prediktiva analyser, att integreras och bäddas in i försörjningssystem.

– För visst är det så att traditionella försörjningskedjor fortfarande finns kvar och ligger bakom tidskrävande och manuella arbetsmoment, vilket hindrar företagens förmåga att producera resurssmart och effektivt svara på kunders efterfråga, sammanfattar Hala Zeine.

Vilka produkter drar mest nytta av smarta teknologier? Här en överblick över de tillverkningsområden som drar nytta av intelligenta teknologier:

  • Högteknologiska produkter – Genomgående intelligent stöd för högteknologiska produkter med låga volymer och komplex tillverkning: materiallistor, processplanering, systemtester, montering på verkstadsgolvet.
  • Recepthantering inom processindustrin – tillåter utveckling och spårning av recept.
  • 3D-visualisering och 3D-printing – tillhandahåller visuellt stöd från design till service och ger möjlighet att integrera sk digitala tvillingar av delar och produkter. Kombinerar kärnprocesser med PLM. Möjliggör 3D-printing av komponenter.
  • Flexiblare inköp och materialtillförsel – integration av inköp och materialtillförsel via SAP Ariba Network. Ger bla flexibilitet att köpa in viktigt material beroende på globala handelsbestämmelser och ändrade kundbehov, samt alternativa material som inte omfattas av inköpsorder.
  • Påfyllning – alternativa förslag förslag på inventarier och material till förfogande.
  • Bättre säljprognoser och leveransinformation
  • Avancerad variantkonfiguration – med hjälp av nya algoritmer från Fraunhofer Institutet i Karlsruhe.
Print Friendly, PDF & Email

Success Stories

Success Stories

Industriellt

Intressant på PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

Aktuell ANALYS

Aktuell Analys

Aktuell Analys

3D-printing

Block title