Annons

SAP stuvar om i nordentoppen: Dochedahl tar över som chef

Helle Dochedahl har arbetat på SAP i över 25 år och sedan den 1 oktober 2019 som COO för Norden och Baltikum i nära samarbete Marika Auramo. Tidigare har hon haft flera olika positioner inom SAP Presales, bland annat som VP EMEA South med ansvar för Center of Excellence and Presales.

800 ANSTÄLLDA
Som managing director, MD, kommer Helle Dochedahl att leda cirka 800 anställda och ha fullt ansvar för SAPs nordiska marknadsenheter som spänner över alla innovativa lösningar, plattformar och tjänster.
Att bidra till kundernas framgång är högt prioriterat, säger den nye MDn för regionen och tillägger att hon kommer att driva SAPs nya tjänst för affärstransformation ”RISE with SAP” och säkerställa de nordiska och baltiska kunder övergång till den intelligenta affärslösningen SAP S4/HANA.
– Jag är väldigt stolt över att leda SAP i Norden och Baltikum in en ny tid där man kan bedriva sin verksamhet med hjälp av datainsikter och skapa intelligenta organisationer som stimulerar ekonomisk tillväxt och hållbara affärsmodeller i regionen, säger Helle Dochedahl.
Dochedahl kommer att vara baserad på kontoret i Köpenhamn och blir en del av det seniora team som rapporterar direkt till Rohit Nagarajan, SAP President EMEA North.

PUSSINEN BLIR NY NORDISK COO
Ari Pussinen går in som ny nordisk COO efter Helle Dochedahl och fortsätter det framgångsrika samarbetet i den nordiska ledningen. Tillsammans kommer Helle och Ari att driva SAP:s strategiska kund- och marknadsutveckling i Norden och övervaka all kundnära verksamhet i regionen. De senaste tio åren har Ari lett SAP:s organisation för små och medelstora kunder i Norden och Baltikum så att företag oavsett storlek ska kunna utveckla sin verksamhet på bästa sätt.
– Det är spännande tider för SAP när många företag nu vänder sig till oss för att snabba på sin digitala resa och leda program för affärstransformation. Jag är oerhört glad över att kunna erbjuda våra kunder bästa möjliga stöd från våra SAP-team och jag ser fram emot ett nära samarbete med Helle Dochedahl kring våra kunders och partners resa mot molnet, säger Ari Pussinen.
Ari Pussinen kommer att ha sin bas på kontoret i Helsingfors.

Marika Auramo är ny COO för SAP EMEA North.

”HÄSOSAM ROTATION”
Sedan den 1 april har Marika Auramo arbetat som COO för regionen SAP EMEA North (Storbritannien, Irland, Frankrike, Nederländerna, Belgien, Danmark, Grönland, Island, Norge, Sverige, Finland, Estland, Lettland och Litauen) efter att framgångsrikt ha lett den nordiska och baltiska regionen tillsammans med Helle Dochedahl som COO.
Auramo har haft flera regionala och globala positioner inom SAP inom allt från försäljning, tjänster, och branschlösningar till datahantering. Hon arbetade också som global COO för Platform & Database Business innan hon flyttade tillbaka till Finland för att bli Nordenchef.
– Det är alltid ett svårt beslut att flytta från någonting som du älskar och det har varit ett privilegium att arbeta med ett så fantastiskt och dedikerat team. Men mitt fokus är att utveckla talanger och främja en kunddriven och mångfaldsanpassad kultur och det i sin tur kräver kontinuerligt lärande och anpassning. Därför tror jag starkt på hälsosam rotation och att människor uppmuntras att ta sig an nya ansvarsområden. När man går vidare leder det också till nya möjligheter för andra begåvade människor på SAP, säger Marika Auramo.

Print Friendly, PDF & Email

Success Stories

Industriellt

Success Stories

Intressant på PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

Aktuell ANALYS

Aktuell Analys

Aktuell Analys

3D-printing

Block title