Annons

Scania miljardsatsar inom ramen för elektrifieringen med ny fabrik för batterimontage

Anläggningen som kommer att byggas intill chassimonteringsfabriken i Södertälje kommer att montera batterimoduler och förpackningar från celler som kommer att levereras från Northvolts batterifabrik i Skellefteå, Sverige. De monterade förpackningarna utgör batterisystem som är skräddarsydda för Scanias modulära produktion.
– Scania fortsätter att investera i Stockholmsregionen och att bygga helhetskompetens för elektrifiering. Elektrifiering kommer att förändra transporten och den senaste investeringen i Scanias verksamhet i Södertälje kommer att ytterligare stärka Sverige som ett centrum för nyskapande innovation inom elektrifiering av tunga fordon, säger de Vries.

Scania Hybrid P 320 4×2 med” box body” i 3D. 

SERIETILLVERKNING AV HYBRIDBUSSAR REDAN 2015
År 2015 startade Scania serietillverkning av hybridbussar och år 2019 av sitt första helelektriska bussortiment. Detta följdes nyligen av införandet av Scanias plug-in hybridbil och den helelektriska lastbilen. Serietillverkningen av elbilen startar 2021. Samtidigt utvecklas elektrifierade industriella och marina kraftlösningar. Scania kommer nu gradvis att öka produktionen, som är centrerad i Södertälje.
Med 200 anställda, mest rekryterade från företaget, kommer batterimonteringsanläggningen att automatiseras från inkommande varor under hela produktionen till leverans. Personal som hanterar manuella element i batterimodulenheten, såsom montering av kabelsele, kommer att utbildas i elsäkerhet och skydd.
Batteripaket kommer att skräddarsys för olika applikationer och levereras till den närliggande chassisenheten, som samtidigt omorganiseras för parallellmontering av el- och förbränningsmotorfordon.
– Att driva en platsmonteringsanläggning för batterier är en förutsättning för storskalig produktion av elfordon och det skapar också Scania tydligt som en del av batteriets produktionskedja, avslutar Ruthger de Vries.

Print Friendly, PDF & Email

Success Stories

Industriellt

Success Stories

Intressant på PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

Aktuell ANALYS

Aktuell Analys

Aktuell Analys

3D-printing

Block title