Annons

SCANIA MODERNISERAR produktionslinje i Oskarshamn med hjälp av Rejlers…

I Oskarshamn finns Scanias Europaproduktion av lastbilshytter. 
Hyttfabriken består av fyra verkstäder med avancerad teknik och komplicerade kemiska processer. Som ett led i moderniseringen av fabriken har Rejlers valts som helhetsleverantör när delar av produktionslinjen får ny utrustning samt vid implementeringen av två nya styrsystem, som kommer att säkerställa tillgängligheten i anläggningen samt bidra till en mer energieffektiv drift. 
Uppdraget omfattar alltifrån projektledning och konstruktion till installation och driftsättning. Uppdraget påbörjas direkt, sker i tätt samarbete med Scanias projektorganisation och beräknas vara slutfört under hösten 2021. 

Rejlers är en av Nordens ledande teknikkonsulter. Bolaget har 2400 konsulter och specialister med spetskompetens inom områden som energi, industri, infrastruktur, fastigheter och telekom. 

Detta blir nu ett av flera större projekt inom Traton-ägda Scania, som förutom en ny planerad batterimonteringsfabrik i Södertälje, också jobbar med att gradera upp sitt PLM-system.

SCANIA GRADERAR OCKSÅ UPP SITT PLM-SYSTEM – ska rullas ut 2021
Det s k ”Starling Project:et” går ut på att de nya CATIA V6 (CAD) och ENOVIA V6-lösningarna (PDM) ska ersätta de äldre V5-upplagorna. De nya versionerna ska fås att att fungera tillsammans med den äldre CATIA V5-versionen och deras egenutvecklade konfigurations- och reglerdataplattform OAS etc på Dassaults nya 3DEXPERIENCE-plattform. Hur får Scania ihop detta efter 2017 års beslut att investera i Dassault 3DX/V6? Det är en utmanande resa som är värt att titta närmare på.
Missa inte PLM&ERP News’ Verdi Ogewells artikel om saken på vår amerikanska systersajt engineering.com – klicka på rubriken nedan:

”A Phased Roll Out with Big Bang Elements: Opportunities and Challenges in SCANIA’s Large 3DEXPERIENCE PLM Implementation”


Print Friendly, PDF & Email

Success Stories

Success Stories

Industriellt

Intressant på PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

Aktuell ANALYS

Aktuell Analys

Aktuell Analys

3D-printing

Block title