Annons

Scania satsar kvarts miljard på ny fabriksanläggning i Thailand

Scania satsar 244 miljoner och bygger en monteringsanläggning i Bangkoks frihandelszon i Thailand.
Den nya monteringsanläggningen för lastbilar och busschassier, som även innehåller en tillverkningsanläggning för lastbilshytter, är den största investeringen i produktion som Scania har gjort utanför Europa och Latinamerika.
- Med denna nya industrianläggning och med lokala leverantörer kan vi nu bygga Scania-lastbilar och bussar enligt globala specifikationer, med thailändska ursprung. Det ger oss helt nya förutsättningar för vår tillväxt i ASEAN-frihandelsområdet, säger Gustaf Sundell, VD för Scania Group Thailand.

Scanias vision för Asien är att stärka sin verksamhet i regionen. Den nya fabriken i Bangkok frihandelsområdet är en hörnsten i dessa regionala expansionsplaner.
Scania Groups Thailandssatsning kommer att innehålla en komplett tvärfunktionell uppbyggnad och omfattar anställda från Scanias Production and Logistics, FoU, inköp samt försäljnings- och marknadsorganisationer. Anläggningen täcker en yta på 33 900 kvadratmeter och den totala investeringen i fabriken är 800 miljoner thailändska bath (23 miljoner euro).
– Genom att öka vår lokala närvaro kan vi snabbt reagera på kundernas krav och se till att vi erbjuder den bästa transportlösningen för varje kund, säger Gustaf Sundell.

Utöver den nya anläggningen har Scania etablerat ett regionalt huvudkontor i Thailand för att stödja Scanias distributörer i Asien och Oceanien i att utveckla affärer på sina marknader

Print Friendly, PDF & Email

Success Stories

Success Stories

Industriellt

Intressant på PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

Aktuell ANALYS

Aktuell Analys

Aktuell Analys

3D-printing

Block title