Annons

Schneider Electric rekryterar nya chefer till Industry och Secure Power

Schneider Electric får under hösten 2019 två nya affärsområdeschefer, för Industry och för Secure Power. Jan Kaihoej tar över rollen som VP Industry för Sverige och Baltics, medan Christina Backlund blir ny VP Secure Power för Sverige och Baltics.
Schneider Electrics svenska verksamhet har i dagsläget cirka 1 500 medarbetare på 46 kontor runt om i landet.

Genom att kombinera ansvaret för Sverige med zonrollen är målsättningen för Schneider Electric att skapa en än mer effektiv, operativ och kundnära organisation.
– Vi är väldigt glada över våra nya rekryteringar och jag är övertygad om att dessa kommer att möjliggöra ett ännu starkare kundfokus och att vi på detta sätt än mer kan dra nytta av synergier mellan länderna i zonen, säger Charlie Timmermann, VD för Schneider Electric Sverige.

Kommer från Ericsson
Schneider Electric, ett av världens ledande företag inom digital omvandling av energihantering och automatisering, får under hösten 2019 två nya chefer för affärsområdena Secure Power och Industry.
Jan Kaihoej har arbetat inom Schneider Electric sedan 2014 och tillträdde rollen som VP för Industry i Sverige den 1 september. Han har tidigare arbetat som VP för Nordic Baltic Zone. Kaihoej ingår också i den svenska ledningsgruppen.
Christina Backlund tillträder sin nya roll på Schneider Electric den 7 oktober och kommer att ingå i såväl den svenska ledningsgruppen som ledningsgruppen för Nordic Baltic Zone, samt även den europeiska ledningsgruppen för affärsområdet Secure Power. Närmast kommer Christina från Ericsson där hon för närvarande är VP Head of Commercial Management, Business Area Managed Services.
Tidigare har Backlund under längre tid verkat inom IBM, bland annat som säljchef och affärsområdesansvarig.

Print Friendly, PDF & Email

Success Stories

Industriellt

Success Stories

Intressant på PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

Aktuell ANALYS

Aktuell Analys

Aktuell Analys

3D-printing

Block title