Annons

KONSULTERNA: Semcon blir global partner till tillverkare av jordbruksmaskiner

Teknikkonsulten Semcon har inlett ett flerårigt partnerskap med ledande jordbruksmaskintillverkaren AGCO. Avtalet innebär att Semcon kommer ta ett helhetsansvar för utveckling och produktion av deras eftermarknadsinformation.
– Vi är oerhört glada över att få utveckla vårt samarbete med AGCO. Målet är att förbättra användarupplevelsen för både återförsäljare och kunder. Rätt information vid rätt tidpunkt kan vara avgörande för att en användare ska förstå hur en produkt fungerar eller hur den kan underhållas och repareras effektivt för att till exempel uppnå maximal drifttid, säger Johan Ekener, affärsområdeschef för Product Information på Semcon.

Semcon ska bidra till att eftermarknadsinformationen för AGCOs olika varumärken blir mer standardiserad och göra de ofta komplexa produkterna lättare att både använda och underhålla. Genom samarbetet kommer Semcon att utveckla och producera innehållet till bland annat operatörsmanualer, installationsinstruktioner samt service- och reparationsinstruktioner.

Högteknologiska lantbrukslösningar
AGCO är en globalt ledande tillverkare av högteknologiska lösningar för lantbrukare, genom ett komplett utbud av produkter och relaterade tjänster. AGCOs produkter säljs främst genom fem varumärken; Challenger, Fendt, GSI, Massey Ferguson och Valtra.
– Teknisk serviceinformation är grunden för support för alla varumärken inom AGCO. Vi har valt Semcon baserat på deras förmåga att skapa och producera innehåll som skapar värde för AGCO, våra återförsäljare och kunder genom att tillhandahålla högkvalitativa, standardiserade publikationer. Vi ser fram emot en affärsrelation med Semcon som kommer att öka våra tekniska tjänsteerbjudanden under de kommande åren, säger Bill Fitzgibbons, VP ”Global Dealer Technical Support”.

– Samarbetet ligger helt i linje med vår strategi att arbeta i nära partnerskap med våra kunder, säger Johan Ekener.

Utökar lokalt Semconkontor med 30 personer
Avtalet innebär att Semcons kontor i Warwick i England initialt utökas med cirka 30 personer, framför allt tekniska skribenter och illustratörer.
– Vi kommer att ta över ansvaret för utveckling av eftermarknadsinformation under tredje kvartalet, efter ett successivt övertagande under andra kvartalet. Detta är ett otroligt spännande samarbete som breddar vår närvaro inom jordbruksindustrin samtidigt som det ligger helt i linje med vår strategi att arbeta i nära partnerskap med våra kunder, säger Johan Ekener.

Print Friendly, PDF & Email

Success Stories

Industriellt

Success Stories

Intressant på PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

Aktuell ANALYS

Aktuell Analys

Aktuell Analys

3D-printing

Block title