Annons

Semcon utvecklar förarlösa billeveranser för Volvo Bil

En nytillverkad bil förflyttas normalt åtskilliga gånger manuellt innan den når slutkunden. Kan man effektivisera denna logistikkedja genom autonoma lösningar? Detta ska teknikkonsulten Semcon tillsammans med Volvo Bil testa. Med en autonom, förarlös modell menar man sig kunna vinna både tid och resurser. Projektet påbörjas i januari med en förstudie. 

Idag flyttas en ny bil åtskilliga gånger manuellt innan den når slutkunden. För Volvo Bil, som varje år hanterar över 25 000 fordon, skulle en autonom lösning frigöra både tid och resurser. Ett samarbete påbörjas nu med Semcon för att utforska möjligheten att effektivisera flödet av billeveranser. De autonoma förflyttningarna planeras ske inom ett avgränsat område med full säkerhet.

– Det känns väldigt spännande att börja samarbeta med Volvo Bil. De är nyfikna på hur deras verksamhet kan utvecklas med smart teknik, och vi har kompetensen och verktygen. Bra förutsättningar för ett framgångsrikt projekt, säger Markus Granlund, vd på Semcon.

Brett kunnande. Semcon har ett brett kunnande inom autonoma lösningar och har bland annat applicerat förarlös teknik på autonoma plogbilar och gräsklippare. I forskningsprojektet Born to drive har även Semcon tillsammans med flera partners tagit fram en lösning för autonom förflyttning av fordon.

Volvo Bil är en återförsäljare av Volvobilar och ett dotterbolag till Volvo Car Sverige. Företaget tillgodoser bland annat anställda på AB Volvo och Volvo Cars med tjänstebilar.

Print Friendly, PDF & Email

Success Stories

Success Stories

Industriellt

Intressant på PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

Aktuell ANALYS

Aktuell Analys

Aktuell Analys

3D-printing

Block title