Annons

Semcons produktdesign vinner två RED DOT AWARDS

Kreativitet i produktutvecklingsarbetet är en av faktorerna som avgör en teknikkonsults framgångar och därmed marknadsposition. Semcon har uppenbarligen lyckats väl i detta. PLM&ERP News har under hösten och vintern redogjort för flera av bolagets lösningar som pekar i denna riktning.
Idag har bolaget fått ett fint kvitto på sin kreativa kapacitet - Semcon har fått två prestigefulla Red Dot Award-utmärkelser för lösningar man varit med och utvecklat:
* En 3D-printer för mänsklig vävnad från CELLINK
* Ett användarvänligt pakethållarsystem för cykeln från Atran Velo.
Semcon har bidragit med designen av produkterna och de har utvecklats på Semcons kontor i Göteborg i nära samarbete med CELLINK och Atran Velo.

I den årliga prestigefulla internationella designtävlingen Red Dot Awards deltog i år bidrag från 59 länder. Vinnarna i varje kategori utses av ledande experter inom produktdesign.

– Red Dot är en kvalitetsstämpel för god design och ett prestigefullt pris att vinna. I de båda vinnande projekten har kunder med hög ambitionsnivå kommit till Semcon och litat på vår designexpertis. Tillsammans har vi sedan jobbat med hela produktkedjan, från användarperspektiv till design och konstruktion. Det är då det blir som allra bäst, säger Martin Andersson, affärsansvarig för Design på Semcon.

3D-printer med biobläck. Det ena projektet som prisas är en 3D-printer som använder sig av ett unikt biobläck för att skriva ut mänsklig vävnad. Det framgångsrika företaget bakom innovationen heter CELLINK och är först i världen med att tillverka biobläck. Skrivaren används i forskning inom life science för att till exempel kunna göra medicinska tester på mänsklig vävnad istället för på djur eller människor.

Finurlig pakethållare. Det andra vinnande bidraget är ett pakethållarsystem från företaget Atran Velo. Många system för väskor och korgar på cyklar är inte särskilt flexibla eller användarvänliga. Tillsammans har Semcon och Atran Velo utvecklat ett pakethållarsystem där man med ett enkelt klick kan sätta fast cykelkorgar och väskor i olika variationer, både bak och fram på cykeln.

Semcon har en designavdelning med cirka 100 anställda, fördelade på fyra kontor i Norden. Företaget arbetar med tre designinriktningar: UX-design, Produktdesign och Teknisk design. Vart och ett med en komplett uppsättning specialister inom sitt område.

Print Friendly, PDF & Email

Success Stories

Industriellt

Success Stories

Intressant på PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

Aktuell ANALYS

Aktuell Analys

Aktuell Analys

3D-printing

Block title