Annons

Siemens CAD-flaggskepp som molnbaserad SaaS: NX X

Software as a Service (SaaS) är den moderna metoden för mjukvaruleverans. Fördelarna är uppenbara med molnbaserad CAD–mjukvara tillgänglig för slutanvändaren via en valfri webbläsare eller en stationär klient på PC, Mac och till och med mobila enheter.
Med NX X får man också en kraftfull lösning med stor designpotential, hög flexibilitet, skalbarhet, säkerhet och kostnadseffektiv tillgänglighet: ”En sömlös CAD-upplevelse i molnet,” skriver bolaget i pressmaterialet.

NX X är lika kapabel som NX på desktopen
Siemens pekar vidare i sitt material kring produkten på att NX X-erbjudandet har mer att erbjuda än konkurrerande lösningar genom att tillhandahålla samma avancerade designfunktioner som NX på desktopen.
”Det är nu enklare för användare av NX X att arbeta och samarbeta var som helst, när som helst, på vilken enhet som helst,” noiterar man och tillägger att, ”denna flexibilitet ger företag möjligheten att skala antalet CAD-användare baserat på sina affärsbehov, utan de traditionella omkostnader som är förknippade med inköp, hantering och uppgradering av lokala arbetsstationer. Inkluderad utbildning genom Xcelerator Academy gör det också enkelt för nya NX-användare att komma ombord och komma igång.”

Allmänt kan tilläggas att NX X-grafikprestandan är bra och utnyttjar de kraftfulla grafikfunktionerna som finns i molnet. Grafikinformationen har end-to-end-kryptering mellan molnet och din enhet, vilket bl a adresserar frågan om säkerhet. Användardata är också säkrare än någonsin eftersom den aldrig lämnar molnet, vilket säkerställer skydd av immateriella rättigheter, som förblir helt under ägarnas kontroll.

Företag har också möjlighet att välja plats för sin molninstans; med flera regioner över hela världen att välja mellan, inklusive: Nordamerika, Europa, Sydasien och Nordöstra Asien för bästa möjliga prestanda.

Cloud service icon with options and devices

Vad innehåller NX X?
Den färdigförpackade NX X-lösningen inkluderar:

  • Tillgång till NX-programvara
  • Hosting på offentlig molninfrastruktur med Siemens hanterade tjänster (dvs IT-administration, start, uppgraderingar, backup och support)
  • CAD-utbildning genom Xcelerator Academy certifierade kursmaterial

NX X finns med tre skalbara paket utöver över 70 valfria designtilläggsprodukter genom värdebaserad licensiering som fungerar direkt ”out-of-the-box.”. Valfria tjänster erbjuds också för specifik individuell anpassning.
Siemens-experter hanterar applikationen och molninfrastrukturen för NX X, vilket gör att designers och ingenjörer kan fokusera på innovation.

Vi ska vidare påpeka att NX X förstås fungerar tillsammans med sin motsvarande cPDm-plattform, alltså Teamcenter X, vilket ger användarna direkt PLM-åtkomst för att tillgodose sina omedelbara produktlivscykelbehov.

Vilka utmaningar löser NX X?
CAD-programvara förknippas ofta med en hög total ägandekostnad på grund av en stor direkt-investering i evighetslicenser, upphandling och underhåll av dyr och ofta avancerad hårdvara, arbetsintensiv programvarudistribution, hantering, uppdateringar, säkerställande av säkerhet för immateriella rättigheter, underhåll av säkerhetskopior för katastrofåterställning och användarutbildning. Dessutom har den senaste tidens efterfrågan relaterat till att användare ska kunna arbeta hemifrån lagt till ett nytt lager av komplexitet när de får tillgång till inte bara själva CAD-programvaran, utan även de delade data som används mellan team. NX X tar bort dessa hinder genom enkelheten i åtkomst till samma kraftfulla NX genom molnet.

På sista raden är det värt att ännu en gång framhålla värdet av att att NX X SaaS molnbaserade CAD-erbjudande tar bort overheadkostnader förknippade med driftsättning och underhåll av CAD-programvara, flaskhalsar i försörjningskedjan för hårdvara och föråldrad hårdvara.

Print Friendly, PDF & Email

Success Stories

Success Stories

Industriellt

Intressant på PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

Aktuell ANALYS

Aktuell Analys

Aktuell Analys

3D-printing

Block title