Annons

Siemens CAD-program NX tog hem fint pris: ”2022 års SaaS Award”

Awarding & Consultancy Internationals SaaS-priser instiftades för att identifiera och visa upp de mest innovativa organisationerna inom SaaS relaterat till ett dussintals kategorier, allt från juridik och juridiskt till riskhantering. Och Siemens NX vann alltså i kategorin, ”Bästa SaaS-produkt för Engineering Management, PLM eller CAD”.

Sömlös hybrid inteoperabilitet
Annabelle Whittall, huvuddomare för SaaS Awards, kommenterade juryns beslut så här: ”Siemens stack ut vid SaaS Awards 2022 eftersom bolagets NX-system erbjuder sömlös interoperabilitet mellan on-premise desktop CAD programvara och molnbaserad CAD-mjukvara, vilket resulterar i mindre friktion i den tekniska arbetsytan. En välförtjänt vinst för Siemens.”
Detta belyser aålunda inte bara de rena molnkapaciteterna, utan också det faktum att NX kan arbeta i både moln och lokala on-premise-installationer.
Siemens strävan har vidare varit just detta med en hybrid, specifik strategi för att kombinera moln och lokalinstallerad programvara med stöd av ett gemensam och säker datahantering (cPDm, PDM).
Klart är också att denna strategi har sina fördelar, inte minst för befintliga Siemens-kunder med mogna CAD-implementeringar, som direkt kan skörda fördelarna av att helt enkelt lägga till en molnkomponent istället för att börja om med en ny lösning.

Generellt kring SaaS gäller att kunder har olika behov. SaaS passar perfekt för många produktutvecklings-scenarier, men inte nödvändigtvis universellt. Även inom en och samma organisation kan det ju finnas behov av flera strategier.
I detta menade James Williams, chef för ”Operations for Cloud Awards”, att Siemens kunnat dra nytta av sina tidigare framgångar med NX ,samtidigt som de har svängt för att möta föränderliga behov med minimala avbrott i sina kunders processer.
– Siemens NX är en värdig vinnare av SaaS Awards, som erbjuder något som verkligen stack ut i en otroligt konkurrenskraftig kategori.

Stenhård konkurrens
Vi ska vidare notera att många kände sig kallade att erhålla något av priserna som delades ut. Hundratals organisationer från hela världen skickade in ansökningar. Enligt PLM&ERP News amerikanska systersajts, ENGINEERING.com, kommenterade Siemens CAD-chef, Bob Haubrock, senior VP för ”Product Engineering Software” konkurrensen så här
– Det är en otrolig ära att vara en vinnare i de internationella SaaS Awards, där konkurrensen var riktigt stor i år.
Några av de andra organisationerna som tävlade om detta pris var Onshape, Workspot och Jellyfish. Även om det inte nämns specifikt av vare sig SaaS Awards eller Siemens i tillkännagivandet om ”Bästa SaaS-produkt för Engineering Management, PLM eller CAD 2022”, är Siemens cPDm-lösning för PLM process- och datahantering, Teamcenter, en i sammanhanget betydelsefull gemensam och säker datahanteringsryggrad.
Med NX och Teamcenter i samarbete hand i hand både lokalt och i molnet uppnås de krav som SaaS Awards bedömde de sökande mot. Dessa två kapabla applikationer har specialbyggts för att fungera sömlöst tillsammans.

Print Friendly, PDF & Email

Success Stories

Success Stories

Industriellt

Intressant på PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

Aktuell ANALYS

Aktuell Analys

Aktuell Analys

3D-printing

Block title