Annons

Siemens gräver guld igen: 10.000 säten i potten efter jätteorder på NX CAD och Teamcenter PLM

Klicka på länken nedan för att bli vidarelänkad till artikeln på engineering.com om denna beställning som kan handla om så många som 10 000 användare.

Siemens Strikes Gold Again in CAD and PLM With a Giant Big Win in Shipbuilding

Autonomt smart varv 2030
Med 10 000 potentiella användare gör den tillkännagivna Siemens NX- och Teamcenter-affären (cPDm, collaboratice Definition management) med den sydkoreanska Hyundai Shipbuilding-gruppen till ett av årets största inom PLM. Siemens partners är två Hyundai-varvsgrupper: Korea Shipbuilding & Offshore Engineering (KSOE) och Hyundai Samho Heavy Industries, och en nycke är att de gemensamt kommer att forska, skapa och designa en PLM-plattform som möjliggör digital tvillingteknologi, samtidigt som de aktivt främjar digital transformation för att förbättra deras konkurrenskraft. På bilden en 3D-fartygsmodell designad i NX CAD.

Ett MOU, Memorandum of Understanding har undertecknats mellan de två parterna som innehåller vad som kan betraktas som ett bindande uttalande som säger att Hyundai-varven och Siemens tillsammans kommer att skapa en plattform som gradvis kommer att främja ett autonomt smart varv till 2030.

Om man tittar på antalet FoU-ingenjörer, designers och produktutvecklare i den här branschgruppen är min slutsats att vi pratar om upp till 10 000 potentiella användare av den nya NX-lösningen och Teamcenter. Ingendera parten vill dock bekräfta eller dementera dessa siffror.

Digital tvillingteknik i fokus
Mer specifikt är Siemens partners två enheter inom Hyundai-varvsindustrin: Korea Shipbuilding & Offshore Engineering (KSOE) och Hyundai Samho Heavy Industries.
En nyckelpoäng är att de gemensamt kommer att forska, skapa och designa en PLM-plattform som möjliggör digital tvillingteknologi, samtidigt som de aktivt främjar digital transformation för att öka deras konkurrenskraft.
Digitala tvillingar, eller virtuella kloner av objekt eller en infrastruktur, gör det möjligt för design- och tillverkningsteam att påskynda designen. De sydkoreanska varven har introducerat ambitiös avancerad digital teknik och olika design- och produktionsplattformar för en transformation som kräver en effektiv plattform för full datorisering.

För att läsa hela artikeln på www.engineering.com:
https://www.engineering.com/story/siemens-strikes-gold-again-in-cad-and-plm-with-a-big-win-in-shipbuilding

Print Friendly, PDF & Email

Success Stories

Success Stories

Industriellt

Intressant på PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

Aktuell ANALYS

Aktuell Analys

Aktuell Analys

3D-printing

Block title