Annons

Siemens industrialiseringsresa inom additivt fortsätter: Lanserar nytt 3D-printnätverk

Siemens AM-nätverk är utformat för företag, leverantörer och partners som vill påskynda införande av additiv tillverkning för industriella processer och applikationer. Det digitaliserar order-till-leveransprocessen genom att anpassa tekniska och kommersiella processer för högkvalitativa AM-funktionella prototyper och serieproduktionsdelar.
Systemet kopplar ihop köpare på ett globalt leverantörsnätverk, som effektiviserar processen, främjar samarbete och engagemang och organiserar arbetsflödet för att öka kapaciteten och minska driftskostnaderna.
Som en del av Siemens-paket för ”Software-as-a-Service-lösningar” (SaaS) uppfyller AM-nätverket de strängaste kraven för säkerhet, tillgänglighet och lagstiftning.

”En tydlig förståelse för branschens behov”
Siemensveteranen på området, Zi Feuer (t v på bilden, tillsammans med en representant för maskin-tillverkaren Stratasys), senior VP för manufacturing engineering på Siemens, hävdar att man nu utvecklat en lösning baserad på toppkvalificerad intern och extern expertis.
– Genom våra egna och andra experter har vi utvecklat detta nätverk baserat på en tydlig förståelse för branschens komplexitet och behov, främjat av en uppriktig passion för att främja upptagningen av AM på industriområdet, säger han och tillägger:
– När köpare, säljare och partners fortsätter att ansluta sig till ekosystemet hittar de en strömlinjeformad, modullösning som kan växa med varje företags individuella behov.

Lite om några medlemmar i Siemens AM-nätverk
De som vill vara tidigt ute med att plocka upp additiva tillverkningsinslag i produktionen inser redan fördelarna med AM-nätverket.

  • Decathlon, är ett exempel. Bolaget är den största återförsäljaren av sportartiklar i världen med över 1500 butiker i 49 länder och använder AM Network för att hantera sina beställningsprocesser för additiv tillverkning. Man kontrollerar i detta produktionsprocessen som en del av deras strategi att skala upp sin användning av 3D-printing globalt och höja produktionen, samtidigt som man håller höga kvalitetsstandarder.
  • På Siemens Gas & Power hjälper AM Network verksamheten att vara mer smidig och svara på förfrågningar i realtid för att säkerställa att kunderna får exakt vad de beställde i tid.
    – Vi har fullt förtroende för AM-nätverket för att hjälpa oss att underlätta ett smidigt informationsflöde mellan organisationens olika funktioner, säger Andreas Graichen, koncernchef, AM-industrialisering och digitalisering på Siemens Power & Gas, Service Distribuerad energi. Det kommer också att göra det möjligt för oss att effektivt ansluta till våra externa kunder, samtidigt som vi ger en detaljerad syn på kostnader och produktionstid från början till slut.
Siemens använder Additive Manufacturing för att producera olika gasturbinkomponenter. Materials Solutions tillverkar brännarhuvuden för Siemens gasturbiner i serieproduktion. Dessa brännarhuvuden måste tåla extrema förhållanden under kommersiell kraftverk.

En fortsatt expansion tillsammans med HP
Tidigare i år fortsatte Siemens och HP att bygga vidare på sin långvariga strategiska allians med introduktionen av en gemensam tillverkningslösning för printning riktad mot fordonsindustrin och andra viktiga marknader. Partnerskapet expanderar med integrationen av HPs avancerade additiva 3D-printteknologi med Siemens AM-nätverket och man adderar från HPs sida också sina egna digitala tillverkningsnätverkspartners till Siemens AM-nätverket.
Om HP Digital Manufacturing Network ska sägas att det är en globalt community av leverantörer av digitala tillverkningstjänster med möjligheterna att utforma, producera och leverera högkvalitativa slutdelar och komponenter av plast och metall relaterat till HPs lösningar för Multi Jet Fusion och Metal Jet 3D-utskrifter.
– Siemens och HP delar ett gemensamt mål att påskynda resan till digital tillverkning för våra respektive kunder, säger Rob Mesaros, global chef för tjänster och allianser, på HP 3DP. Att lägga till HP Multi Jet Fusion Solutions och HP Digital Manufacturing Network-plastproduktionspartners till Siemens AM-nätverket är en stark möjlighet för kunder som vill använda 3D-utskrift för industriell produktion.

Samarbete nyckeln till framåtskridande i en komplex bransch
Allmänt står det idag klart att additiv tillverkning och 3D-printing på intet sätt är någon ”en-mans-show”. Utan tvekan är vägen till en lyckad spridning av denna nya teknologi till de industriella spelarna präglad av samarbete mellan AM-branschledare. Det är kort sagt en nyckel. Det menar också Ben Cassiman, ”Global Key Partner Manager” på företaget Materialize.
– Som medlem i HPs Digital Manufacturing Network och som leverantör som nu går med i Siemens AM Network leverantörscommunity, utvidgar vi våra framgångsrika partnerskap med Siemens och HP, främjar AM-seriens produktion och massanpassning, säger han.

Den som vill veta mer och diskutera saken med Siemensfolket gör det enklast under Formnextmässan 2019 i Frankfurt, Tyskland.

Print Friendly, PDF & Email

Success Stories

Industriellt

Success Stories

Intressant på PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

Aktuell ANALYS

Aktuell Analys

Aktuell Analys

3D-printing

Block title