Annons

Siemens köper UltraSoC – vässar Xcelerator i livscykelhantering av SoCs, ”system-på-chips”

Siemens skriver i sitt pressmaterial kring affären att man av ser att kontinuerligt skärpa och utveckla arsenalen av digitala verktyg för att hantera och förbättra sånt som integration av cyber- och funktionssäkerhet; vilket i nästa steg, ”kan bidra till att förbättra produktkvalitet, säkerhet och tid till intäkter inom en rad branscher i allt från fordons- och fabriksautomation till högpresterande datoranläggningar.”

UltraSoCs produkter används ofta inom fordonsindustrin, högpresterande dator-, lagrings- och halvledarindustrin.

UltraSoc är en framstående spelare på området
UltraSoC Technologies är sålunda en framstående spelare på området med utveckling och leveranser av instrumenterings- och analyslösningar som sätter intelligent övervakning, cybersäkerhet och funktionella säkerhetsfunktioner i kärnhårdvaran för system-på-chip (SoC).
Siemens planerar är nu att att integrera UltraSoCs teknik i Xcelerator-portföljen, som en del av Mentors Tessent-produkt. Adderingen av UltraSoC till Siemens möjliggör en enhetlig datadriven infrastruktur, som kan förbättra produktkvalitet och skapa en heltäckande lösning för att hjälpa halvledarindustrikunder att övervinna viktiga ”smärtpunkter” inklusive tillverkningsfel, programvaru- och hårdvarufel, utslitning, funktionell säkerhet och skadliga attacker.
– Siemens förvärv av UltraSoC innebär att våra kunder för första gången inte bara kan komma åt design-för-test, utan en omfattande ”Design for Lifecycle Management -lösning” för ”system-on-chips”, inklusive funktionell säkerhet, säkerhet och optimering, säger Brady Benware, VP på Mentor Tessent och GM på Siemens Digital Industries Software, säger han och fortsätter:
– Genom att använda verktyg för designförstärkning för att upptäcka, mildra och eliminera risker under SoC-livscykeln, kan kunderna radikalt förbättra tid till intäkter, produktkvalitet och säkerhet och lönsamhet. UltraSoC har en snabbväxande verksamhet och imponerande kundlista och kan som en del av Siemens komplettera Tessent för att skapa ett verkligt unikt erbjudande på marknaden.

Pionjär inom inbäddad maskinövervakningsvara
Vidare ska vi notera att UltraSoC är en pionjär på att bädda in maskinövervakningsvara i komplexa SoCer för att möjliggöra ”fab-to-field-analysfunktioner”, utformade för att påskynda kiseluppbyggnad, optimera produktprestanda och bekräfta att enheter fungerar ”ifråga om det de är utformade för” när det gäller funktionell säkerhet och cybersäkerhetsändamål.
Siemens menar att Mentor Tessent är marknadsledande inom SoC ”design-for-test-lösningar” (DFT) och har etablerat särskilt starka egenskaper inom området fordonsfunktionssäkerhet via sitt ”Tessent Safety Ecosystem”.
”Dessa två mycket komplementära erbjudanden är grunden för ett komplett paket med lösningar, som omfattar halvledardesign och produktion, funktionell säkerhet, cybersäkerhet och funktionell optimering av produkter inom området,” skriver Siemens i en pressrelease.

Rupert Baines, VD, UltraSoC.

En kombo som kan gynna hela halvledarproduktens livscykel
Man hävdar slutligen också att kombinationen av Siemens och UltraSoC-tekniken kan gynna hela halvledarproduktens livscykel, inklusive strukturella, elektriska och funktionella funktioner hos SoCer. Den stöder också Siemens omfattande konceptuella upplägg kring digitala tvillingar, där UltraSoCs lösningar ger monitorerna av den fysiskt verkliga enheten.
– Detta förvärv påskyndar vår vision och plockar upp den till en mycket större skala med det fantastiska teamet, tillgångar, branschkunskap och fotavtryck som finns inom Siemens, summerade Rupert Baines, CEO, UltraSoC, saken.
– Att vara en del av ett av världens främsta teknikföretag gör att UltraSoC bättre kan betjäna våra kunder genom att påskynda FoU, utnyttja en mycket större pool av marknadsföringsresurser och en enorm global infrastruktur. Det har varit tydligt sedan vårt första möte att UltraSoC och Siemens delar en vision om hur teknologiföretag kan förändra sin verksamhet från ”end-to-end”, från designkoncept till utplacering på fältet och vi är glada att finnas med i denna globala community.

UltraSoCs produkter används som sagt ofta inom fordonsindustrin, högpresterande dator-, lagrings- och halvledarindustrin. Företaget valdes nyligen ut som deltagare i programmet DARPA AISS (Automatic Implementation of Secure Silicon) och är medlem i Secure-CAV-konsortiet, ett ambitiöst samarbetsprojekt som syftar till att förbättra säkerheten och säkerheten för morgondagens anslutna och autonoma fordon (CAV).
Siemens förvärv av UltraSoC beräknas att tas i hamn under det fjärde kvartalet av Siemens 2020 bokslutssår.
Transaktionens villkor avslöjades inte.

Print Friendly, PDF & Email

Success Stories

Industriellt

Success Stories

Intressant på PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

Aktuell ANALYS

Aktuell Analys

Aktuell Analys

3D-printing

Block title