Annons

Sigma Industry East/North går mot strömmen: När andra konsulter konsoliderar delar man upp bolaget i sex bolag

Tobias Wilhelmson säger att man är väl medvetna om att trenden pekar mot konsolidering i branschen, men ser alltså flera  skäl att göra precis tvärtom:
– Ja, så är det. Vi har funnits i åtta år och har en stark lokal positionering på våra orter. Vi ser absolut den tydliga trenden med konsolidering på marknaden, men vi väljer att gå mot strömmen och delar upp oss i mindre bolag. Varför? Vi vill värna om det familjära och ge enskilda medarbetare en tydligare identitet och synlighet. Ett mindre bolag främjar också snabba beslut och större flexibilitet för att möta kundernas behov. Vi är övertygade om att denna satsning kommer skapa mer engagemang, driv och tillväxt i alla led, säger Wilhelmson.

Tar tillvara befintlig kompetens
Organisatorist ser planerna ut så här: Staben med bland annat funktioner inom ekonomi, HR och kommunikation kommer att fortsätta arbeta centralt och stötta verksamheterna på samma sätt som innan.
Varje bolag har en egen ledning och vd-posterna har tilldelats tidigare regionchefer inom bolaget.
– Vi valde att rekrytera internt för att ta tillvara på befintlig kompetens, vi har stort förtroende för alla våra ledare inom koncernen. Att vi känner varandra sedan innan gör också att vi kan upprätthålla det goda samarbetet över bolagsgränserna. Detta kommer ge oss en ännu starkare position på marknaden och vi hoppas på många fina synergieffekter som gynnar både kunder och medarbetare, säger koncernens högste operative chef, VD Erik Freese.

Sigma Group består annars av 5 000 medarbetare i tretton länder och ägs av Danir, som i sin tur ägs av familjen Dan Olofsson.

Följande bolag ingår i den nya Sigma Industry East North-koncernen:
Sigma Industry Development AB. Stockholm, VD Johan Cahier.
Sigma Industry East AB. Norrköping och Linköping, VD Tobias Wilhelmson.
Sigma Industry Evolve AB. Uppsala, VD Christoffer Lindqvist.
Sigma Industry Innovation AB. Eskilstuna och Västerås, VD Johan Karlsson.
Sigma Industry North AB. Luleå, Piteå, Umeå, VD Magnus Johansson.
Sigma Industry Smart AB. Stockholm, VD Tomas Törning.

Print Friendly, PDF & Email

Success Stories

Success Stories

Industriellt

Intressant på PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

Aktuell ANALYS

Aktuell Analys

Aktuell Analys

3D-printing

Block title