Annons

SIMULERING & ANALYS: AI och HPC fokus när Altair släpper nya 2023-versionen av HyperWorks – ”ger helt nya dimensioner”

När amerikanska CAE-utvecklaren Altair nu släpper 2023-versionen av HyperWorks är tunga poänger satsningen på att vässa lösningen med både AI-divna arbetsflöden, artificiell intelligens, och skarpare prestandaverktyg för HPC, High-Performance Computing.
- Så är det, säger Altair-chefen James R Scapa. Vi har framgångsrikt blandat kraften i beräkningsvetenskap med AI och HPC, vilket ger nya dimensioner till våra verktyg och ger användare mer kraft och flexibilitet än någonsin tidigare för att effektivt möjliggöra sin digitala transformation och bli framtidsredo.
Självklart är detta av betydelse i de CAE-miljöer där HyperWorks används, ofta inom aerospace & defense, elektronik och automotive. Bland de ca 1000-talet företagen på kundlistan finns aktörer som Ford, Northrop Grumman, Airbus, Alstom och Volvo.
Allmänt ska sägas att HyperWorks är en enhetlig CAE-miljö för produktutveckling byggd på grunden av HyperMesh, vilket anses vara en pålitlig industristandard för FE-modellering och visualisering (Finita Element). Hypermesh är användarvänligt bl a i det att ingenjörer enkelt kan automatisera förbearbetnings- och mesh-stegen. Vi talar här om sånt som att skapa mellanytor, hex-nät och tetra-nät. Användare kan också enkelt rensa upp designgeometrierna.
Med den nya versionen kommer, förutom AI- och HPC-bitarna, också plattforms-omfattande förbättringar, som en ny användarupplevelse och en öppen och programmerbar arkitektur. Dess moderna gränssnitt kombinerat med Python APIer tillåter utvecklare och användare att integrera lösningar sömlöst, vilket maximerar plattformens fulla tekniska potential.
I sin produktanmälan skriver Altair att, ”alla Altair HyperWorks 2023-lösningar, inklusive Altair OptiStruct, SimSolid, Feko och andra, har lagt till betydande nya möjligheter för att ta steget från konkurrenterna.” Dessutom har bolaget lanserat Altair Simulation Cloud Suite för hantering av simuleringsdata. Och som sagt, Altair HyperWorks 2023 kommer med den första versionen av HyperMesh CFD (flödesdynamik), med särskilt fokus på extern aerodynamik.

Vi var i ingressen inne på användargränssnittets utveckling och klart är att alla verktyg med detta är lättillgängliga. Det helt nya modulära gränssnittet betonar interoperabiliteten. En effekt av detta är att HyperWorks 2023, ”ger ingenjörer smidigheten att utforska fler designalternativ och fatta snabbare, mer välgrundade beslut i en sömlös, integrerad miljö.” Hanteringen av modelleringsenheter ökar grafikprestandan, vilket möjliggör sömlös multitasking på sammansättningar, samtidigt som man fokuserar på komplicerade detaljer i sub-assemblies.
Att utnyttja högpresterande datormiljöer (HPC) stöder komplexa storskaliga simuleringar, vilket främjar djupare analyser och globalt samarbete.

ACCELERERAR INNOVATION. Altair HyperWorks 2023 hjälper användare att ta ut produkter snabbare på marknaden med en öppen och programmerbar CAE-mjukvaruplattform. Det erbjuder flexibiliteten och skalbarheten för att anpassa arbetsflöden, integrera med programvara från tredje part och öka produktiviteten via automatisering. Python APIer ger sömlös integration med PDM-system och lösare inom en mängd olika discipliner, inklusive beräkningsvätskedynamik (CFD), multibody dynamics (MBD), elektromagnetik (EMAG) och elektronisk designautomation (EDA).

Omfamnar AI
I pressmaterialet menar bolaget vidare att man demokratiserar AI-driven simulering och generativ design genom att vägleda ingenjörer genom AI-förstärkta arbetsflöden för att automatisera komplexa uppgifter, identifiera datatrender och göra mer exakta förutsägelser. ”Med Altair HyperWorks 2023 kan användare skapa anpassade AI-modeller från tidigare modeller och reducerade modeller för optimerade systemsimuleringar – allt samtidigt som de utnyttjar molnet för sömlös arbetsbelastningshantering.”

Accelererar innovation
Ett av tidens viktigare tecken handlar om att snabba på time-to-market. ”Levnadstiden” för produkter tenderar idag att kortas ner, samtidigt som konkurrensen mellan produkter inom samma segment ökar med nya innovationer. Dessa underströmmar gör det parallelt viktigare att få upp speeden i produklternas resa ut på marknaden. Här hävdar Altair att HyperWorks 2023 kan bidra till att möta dessa behov.
Användare ta ut produkter snabbare på marknaden, ”tack vare en öppen, programmerbar plattform. Det erbjuder flexibiliteten och skalbarheten för att anpassa arbetsflöden, integrera med en mängd Altair- och tredjepartsprogram, och öka produktiviteten via automatisering.”
Användare kan också utnyttja Python APIer och njuta av sömlös integration med hanteringssystem för produktdata och lösare inom en mängd olika discipliner, inklusive strukturell analys av finita element, beräkningsvätskedynamik (CFD), multikroppsdynamik, elektromagnetik och elektronisk designautomation (EDA).

Altair HyperWorks 2023 ger nya funktioner och förbättringar över discipliner, inklusive vätskor och termisk, arkitektur, teknik och konstruktion (AEC), material, systemmodellering, modellering av diskreta element, design av elektroniska system, elektromagnetik, multifysik, multikroppsdynamik, strukturanalys, och simuleringsdriven design för tillverkning.

Kort om förbättringarna i Altair HyperWorks 2023

  • Altair Inspire har förbättrats med kapabla implicita geometrifunktioner för att skapa och optimera lätta gitterstrukturer. Den är berikad av banbrytande visualiserings- och renderingsteknik, vilket framhäver plattformens banbrytande framåtanda för simuleringsdriven design.
  • Altair HyperMesh ger mycket goda för- och efterbehandlingsmöjligheter genom AI-drivna verktyg och nästa generations design- och optimeringsarbetsflöden. Dess öppna arkitektur stöder Python APIer och har sömlös integration med tredjepartssystem och lösare.
  • Altair HyperMesh CFD kompletterar dessa funktioner genom att effektivisera CFD-arbetsflöden i en enhetlig miljö, utrustad med geometriska modelleringsverktyg, CAD Wrapper-förbättringar och processautomation. Den introducerar ett end-to-end-arbetsflöde för att hantera externa vätskeflöden och problem med växthusbuller genom avancerad aerodynamik och simuleringar av fläktljud.
  • Altair SimLab fortsätter att dyka upp som en klassens bästa multifysiklösning speciellt för elektronik och EDA (Electronic Design Automation) när marknaden går över till mer 3D-IC-teknik (integrerade kretsar).
  • Altair Simulation Cloud Suite (SCS) tillhandahåller en säker gateway för simuleringsprocessen och da ta management, vilket ytterligare betonar plattformens robusthet.
  • Altair Twin Activate, grunden för Altairs digitala tvillinglösning, utrustar ingenjörer med omfattande verktyg för att skapa och hantera digitala tvillingar.
  • Altair SimSolid, som underlättar en mer sömlös övergång från CAD till simulering, levererar resultat upp till 25 gånger snabbare än traditionella finita elementlösare. Det eliminerar behovet av komplex geometriförberedelse eller meshning och erbjuder ett molnaktiverat alternativ.
Print Friendly, PDF & Email

Success Stories

Industriellt

Success Stories

Intressant på PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

Aktuell ANALYS

Aktuell Analys

Aktuell Analys

3D-printing

Block title