Annons

SIMULERING & ANALYS: Altair på ny köprond – förvärvar vassa AEC-lösningar inom strukturanalys

S-FRAME Software kan beskrivas som en plattform för konstruktionsanalys, som används av ingenjörer för att utvärdera en strukturs förmåga att motstå yttre belastningar (som vind, vatten och snö) och uppfylla krav på skilda designregleringar och koder runt om i världen.

IKONISKA STRUKTURER
Nu är inte strukturanalys någon nyhet inom Altair-världen. I mer 30 år har avancerade arkitektkunder använt Altairs teknik – som f ö också används för att designa högteknologiska produkter som flygplan och bilar – för att utveckla några av världens mest innovativa och ikoniska strukturer. Genom S-FRAME Softwares elementstrukturanalys och kodstöd i kombination med Altairs högupplösta strukturoptimeringslösningar menar man nu att, ”arkitekter och civilingenjörer kan bli mer innovativa och väcka sina visioner till liv samtidigt som de följer lokala regelkrav.”
– Vi är glada över att utöka vår närvaro på den snabbt växande AEC-marknaden för att leda omvandlingen från regelbaserad design till prediktiv, högpresterande design, som drivs av simulering, säger James R. Scapa, grundare och verkställande direktör, Altair. Genom att använda mycket sofistikerad prestationsbaserad, förutsägbar simulering kommer arkitekter och designers att kunna vara mer kreativa, driva innovation och öka säkerheten.

KOMPLEXA GEOMETRIER
PLM-analytikern CIMdata skriver i en kommentar att S-FRAMEs lösningar funnit med på marknaden under många år och att bolaget som en AEC-innovatör under dessa år skapat bra integrerade lösningar som gör det möjligt att analysera, designa och detaljera strukturer oberoende av geometrisk komplexitet, belastningsförhållanden, icke-linjära effekter, designkodkrav eller materialtyp inklusive stål, betong, kompositer, eller massvirke, ett av de hetaste inom hållbara byggmaterial.
”S-FRAME Software har varit en ledande förespråkare för användning av timmer i byggnadsdesign eftersom materialet erbjuder hållbarhet genom minskning av växthusgaser och andra miljöfördelar som isolering och arkitektonisk estetik. S-FRAME Software tillåter också användare att producera omfattande och detaljerade designrapporter som innehåller klausulreferenser och mellanresultat för stöd för flera designkoder.”

S-FRAME Software grundades 1981 och är baserat i British Columbia, Kanada.

De förvärvade lösningarna kommer att finnas tillgängligt via Altair Units, Altairs prenumerationsbaserade licensmodell, som gör att organisationer endast betalar för vad deras anställda behöver, när de behöver det och använder det.

Print Friendly, PDF & Email

Success Stories

Industriellt

Success Stories

Intressant på PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

Aktuell ANALYS

Aktuell Analys

Aktuell Analys

3D-printing

Block title