Annons

SIMULERING & ANALYS: Altair utser Addnodeägda PLM- och BIM-bolaget Symetri Limited till kanalpartner på Enterprise-nivå

AI-, Simulerings- och analys-företaget Altair meddelar man har förlängt sitt kanalpartneravtal med Addnodeägda PLM- och BIM-företaget Symetri Limited. Avtalsförlängningen för också med sig att Symetri vilket lyfts upp till en kanalpartner på företagsnivå.
Altair och Symetri började samarbeta 2019 när Symetri blev Altairs första kanalpartner i Storbritannien, dedikerade till att utöka användningen av Altairs vassa strukturanalyslösning, Altair SimSolid. Sedan dess har Symetri drivit tre framgångsrika år av SimSolid-användningstillväxt i Storbritannien och Irland.
- Vi har varit extremt imponerade av Symetri Limited-teamet sedan vi inledde vårt samarbete, säger Pavan Kumar, senior VP för global indirekt verksamhet, på Altair.

SimSolid, som Altair köpte 2018, arbetar med CAD-assemblies för att med hög exakthet ge snabba, noggranna och robusta strukturella simuleringar, utan att för den skull kräva geometriförenklingar, ”geometritvätt” eller meshning. Den bakomliggande tekniken bygger till stor del på det arbete som gjorts av dr. Victor Apanovitch, tidigare professor och medgrundare av SIMSOLID Corporation.
Altair-chefen, James R Scapa, hävdade i samband med köpet att SimSolid representerar, ”ett revolutionerande tekniskt genombrott som kommer att ha en djupgående inverkan på produktdesign. Systemet är oerhört snabbt, korrekt och robust och vi tror på en lösning som ger en ny spelplan på simuleringssidan.”

Accelererar gränssnittet mellan CAD och simulering
Stora ord och förhoppningar från Altairchefen alltså och detta icke utan goda grunder. SimSolids beräkningsmotor är en kommersiell implementering av ny och opublicerad matematik. Denna baserar sig i sin tur på extensioner av teorin om externa approximationer. SimSolid kontrollerar, enligt Scapa, lösningars noggrannhet med hjälp av multi-pass adaptiv analys, vilket gör den extremt snabb och minneseffektiv. Stora och komplexa enheter kan lösas snabbt även på bärbara datorer.

Som en del av det nya avtalet kommer Symetri – som faktiskt är en av Europas ledande mjukvaruleverantörer av lösningar för programvarudesign och ingenjörsaktiviteter – att ta fullt ansvar för försäljning och kundrelationshantering för Altairs design- och ingenjörssimuleringsportfölj för nyckelkunder i Storbritannien och Irland.

– Vi har varit extremt imponerade av Symetri Limited-teamet sedan vi inledde vårt samarbete, säger Pavan Kumar, senior VP för global indirekt verksamhet, på Altair. Han fortsätter:
– De har ett passionerat, erfaret och framgångsrikt team vars värderingar överensstämmer med våra. Jag är övertygad om att Symetri kommer att fortsätta att tillhandahålla enastående försäljning och teknisk support till många av våra små till medelstora kunder och kommer att säkerställa att de är framgångsrika i sin fortsatta implementering av marknadsledande simulering, dataanalys och högpresterande datorteknik.

John Bartle, Symetri-chef, Storbritannien.

Extremt imponerade
Symetri Limiteds chef sedan 2021, John Bartle, konstaterar att man är mycket stolta över att bli utnämnda till Altairs första kanalpartner på företagsnivå för Storbritannien och Irland:
– Vårt team har varit extremt imponerade av Altairs robusta teknologilösningar, unika licensmodell och kundcentrerade tillvägagångssätt. Symetri och Altair ligger båda i linje med tanken att tillhandahålla lösningar som säkerställer att våra kunder arbetar smartare för en bättre framtid. Vi ser fram emot de spännande tider som ligger framför oss, och viktigast av allt, att erbjuda våra kunder klassens bästa lösningar.

Noteras i övrigt är att Symetri är en av Autodesks största partners. Bolaget har ca 30 kontor runt om i norra Europa och har ca 750 anställda.

Print Friendly, PDF & Email

Success Stories

Success Stories

Industriellt

Intressant på PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

Aktuell ANALYS

Aktuell Analys

Aktuell Analys

3D-printing

Block title