Annons

SIMULERING & ANALYS: Altairs nya ”One Total Twin” tar konceptet med digitala tvillingar till en ny allt-på-ett-ställe-nivå

Till saken hör först och främst att One Total Twin innehåller tämligen lite av ny teknik eller teknologi, snarare handlar bolagets förnyelsegrepp om en ompaketering av befintliga Altair-tjänster.
Poängen är att man menar sig främja evolution i alla skeden av en produktlivscykel. Detta genom att kombinera Altairs funktioner för simulering, högpresterande processorkapacitet (HPC), AI, dataanalys och Internet of Things (IoT).
Med alla dessa kapabiliteter på plats, via en enda plattform, kan företag tillämpa digital tvillingteknologi i alla skeden av produktens livscykel – från idé till produkterna i tjänst – som en del av en tvärfunktionell, företagsomfattande insats, som främjar samarbete och eliminerar avdelningssilos.

Dessutom, hävdar Sundaresh, är Altairs öppna, leverantörs-agnostiska digitala tvillinglösning det främsta erbjudandet när det gäller att ge kunder flexibiliteten att köra Altair-programvara var som helst – oavsett om det är på lokal plats i egna servrar, i molnet, via hybrider eller via plug-and-play-apparater – och friheten att välja från en omfattande verktygsuppsättning genom en kostnadseffektiv enhetsbaserad licensmodell kallad Altair Units.

Samlat på en enda plattform
Motiven bakom Altair-rokaden motiverar Keshav Sundaresh så här:
– När organisationer eftersträvar digitala transformations-strategier söker vissa den inbyggda expertisen i nyckelfärdiga PaaS-lösningar (”plattform-som-en-tjänst”), medan andra vill ha flexibiliteten hos anpassningsbara erbjudanden som spelar väl ihop med deras befintliga ekosystem, säger han och fortsätter:
– Fördelen för ”digitala tvilling-kunder” med den nya plattformen är att Altair redan har högpresterande datorkluster (HPC), ett starkt kluster för artificiell intelligens (AI) och maskininlärning (ML) och en av de största simuleringssviterna i branschen. Användare kan ta alla dessa redan existerande tjänster utifrån att de finns på en och samma plattform och använda dem lokalt (on premise) eller betala i takt med hur deras användning av molntjänster utvecklas.

Digitala tvillingar hjälper organisationer att optimera produktprestanda, få insyn i en produkts livslängd, veta när och var de ska utföra prediktivt underhåll och hur man förlänger en produkts återstående livslängd (RUL). Altairs digitala tvillingintegrations-plattform blandar fysik- och datadrivna tvillingar för att stödja optimering under hela produktens livscykel.

Verktyg för användning i alla produktlivsfaser
Altair förväntar sig att kunderna kommer att använda den nya plattformen i alla faser av produkt- och processdesign och utveckling. Så här tänker man sig det hela:

  • I förproduktionsstadiet (produktutveckling) erbjuder Altair verktygsuppsättningar för ”enligt specificerade” tvillingar, som täcker systemkrav, utveckling, validering, verkliga prestandaförutsägelser, strömlinjeformad mekatronisk produktutveckling och mer. Detta gör att team kan designa, analysera och optimera system och prestanda utan dyra fysiska prototyper. Det gör det också möjligt för team att konvergera multifysiksimulering med avancerade HPC-, AI- och dataanalysfunktioner i en enhetlig miljö. Utvalda som specificerade tvillingverktyg inkluderar Altair Activate, Inspire, Drive, HyperWorks, PollEx, Flux, Compose, Feko, PSIM och XLDyn (via Altair Partner Alliance).
  • Efterbearbetning – i efterproduktionsstadiet har Altair verktygsuppsättningar för ”som-byggda” och ”som-tillverkade” tvillingar. As-built tvillingar tillåter team att utvärdera avancerad virtuell systemdynamik under what-if-scenarier, distribuera reducerad ordningsmodellering (ROM), upptäcka designkänsligheter och lösa testfel. ”Tillverkade tvillingar” tillåter team att utvärdera integrerad programvara, processorer och hårdvara som är involverade i system som mänskliga förarkontroller, ergonomi, fördjupning, virtuell verklighet och mer. Dessa tvillingar hjälper team att simulera realistiska och oväntade händelser, förbättra funktionsduglighet och driftfönster och producera högfientliga visningar av innovationer i interaktiva och realistiska miljöer. Utvalda som byggda och som tillverkade tvillingverktyg inkluderar Altair Embed, MotionSolve, HyperStudy, Panopticon, Design Explorer och Vortex Studio (via Altair Partner Alliance).
  • In-Service System – slutligen täcker Altairs digitala tvillingverktyg för ”as-sustained” tvillingar prediktiv analys och prediktivt underhåll av tillverkade produkter som är i drift. Team kan utnyttja dataströmsanalys i realtid och maskininlärning för att bestämma ett systems återstående användbara livslängd (RUL), trigga insikter baserade på anomalidetektering, förfina systemprestanda, leverera optimerade underhållsrutiner och mycket mer. Utvalda verktyg för as-sustained tvillingar inkluderar Altair RapidMiner, SmartWorks, SLC, Monarch och Knowledge Studio.

Branschmässigt täcker Altairs digitala tvilling- och simulerings-lösningar de flesta industrisegmenten från automotive, flyg och telekommunikation till sånt som bank, finansiella tjänster, tillverkning, energi och elektronik.

Print Friendly, PDF & Email

Success Stories

Industriellt

Success Stories

Intressant på PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

Aktuell ANALYS

Aktuell Analys

Aktuell Analys

3D-printing

Block title