Annons

SIMULERING & ANALYS: Ansys vässar kapabiliteterna inom partikelsimulering med köpet av Rocky DEM

Ansys jobbar intensivt vidare på att behålla sin ledande ställning inom egentligen alla sorters simulering och analys. Under långhelgerna meddelade bolaget att man köper den framstående aktören inom mjukvara för simulering av partikeldynamik, Engineering Simulation and Scientific Software Rocky DEM (Rocky). Med detta köp får Ansys i sin ägo ett ledande verktyg för diskreta elementmetoder (DEM), ett skickligt team av utvecklare, applikationssupport-tekniker och personal i Brasilien, Spanien och USA. Men vad är diskret element-simulering?
Simulering på partikelnivå är ett av de intressanta områdena inom CAE. Den s k diskreta elementmetoden (DEM) är i detta ett numeriskt alternativ för att studera verkningssätt hos diskreta system där man explicit beaktar mekanismerna på partikelnivå. I praktiken innebär detta simulering och analys som spänner över många industrier och tillämpningar; partiklar som bygger upp medicinska tabletter, matsnacks, jordbruksfrön, pulver, sand och till och med fibrer som används i filtreringsanordningar. Allt sånt som byggs upp av mindre partiklar alltså.
Utmaningarna i de branscher där DEM är aktuellt handlar om att förbättra sin produktkvalitet och hitta lösningar för att påskynda sitt beslutsfattande i samband med design, tillverkning och drift av partikelsystemen som bygger upp produkterna. Bland fördelarna med DEM är att det blir möjligt att få information på partikelnivå på ett sätt som inte kan matchas av traditionella laboratorieförsök. Allt detta kan i sin tur resultera i större mikromekanisk insikt.

Rocky var ett dotterbolag till Engineering Simulation and Scientific Software (ESSS), som i sin tur är en av Ansys’ kanalpartners och dessutom utvecklare av ingenjörsmjukvara dedikerad till att modellera diskreta mekanikproblem.
Ansys förvärv av Rocky bygger på företagens långsiktiga partnerskap och gemensamma arbetsflöde för partikelmodellering som tillkännagavs 2021.
Rockys programvara, med specifika styrkor inom GPU-beräkning och tillämpning av partikelmetoder för multifysiska simuleringar, används i många olika branschöverskridande applikationer som involverar diskreta fasta ämnen av alla storlekar och former.

Ett ledande DEM-paket
Rocky är ett ledande DEM-mjukvarupaket som snabbt och exakt simulerar det dynamiska flödesbeteendet hos diskreta fasta ämnen och partikelladdade fria ytflöden i flera industrier. Dessa simuleringar ger kraftfull insikt för att hjälpa till att minska avfall, förbättra produktkvaliteten, öka produktens enhetlighet, förutsäga prestanda och hållbarhet för utrustning under drift, möta resurshantering och ta itu med hållbarhetsproblem.
– Rockys unika tillvägagångssätt för diskret partikelmodellering ger våra kunder möjlighet att lösa en mängd olika problem inom praktiskt taget alla branscher, säger Shane Emswiler, senior VP för produkter på Ansys. Han fortsätter:
– Att helt integrera Rocky i Ansys portfölj och välkomna dess framstående experter till vårt team bygger på vår demonstrerade framgång och gör det möjligt för Ansys att tillhandahålla en ännu mer effektiv och kraftfull lösning för våra kunder. Vi är glada över att välkomna Rocky till Ansys-familjen.

Djupa integrationer med andra Ansys-lösningar
I press materialet skriver Ansys att, ”detta förvärv kommer att säkerställa att Ansys-kunder har långsiktig, oavbruten tillgång till kraftfull partikelmodellering av hög kvalitet, som är djupt integrerad med andra Ansys-lösningar för att lösa en växande uppsättning problem som involverar diskreta partiklar.”
Man räknar också med att införlivandet av Rocky-teknologi i Ansys-portföljen också kommer att underlätta långsiktiga synergier i Ansys-portföljen, som annars inte skulle vara möjliga, som att inkludera Rocky i PyAnsys-ramverket.
– Vår långvariga relation med Ansys har inte bara utökat Rockys räckvidd till nya sektorer och industrier, utan också gett ingenjörer tillgång till en teknik för att snabbt köra stora, mycket realistiska simuleringar som inkluderar exakta partikeldetaljer, säger dr Alexander Potapov, chefstekniker på Rocky.

Print Friendly, PDF & Email

Success Stories

Industriellt

Success Stories

Intressant på PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

Aktuell ANALYS

Aktuell Analys

Aktuell Analys

3D-printing

Block title