Annons

SIMULERING & ANALYS: Ansys vässar molnportföljen med teknik från nyköpta OnScale

För närvarande ger Ansys branschledande molnportfölj – bestående av ett marknadsplatserbjudande (Ansys Gateway som drivs av AWS) och ett hanterat molnerbjudande (Ansys Cloud, som körs på Azure) – användarna skalbar och platsoberoende åtkomst till Ansys-simuleringar. Dessutom erbjuder PyAnsys (Ansys på öppen källkod via Python API-programvaran) ett utbyggbart, plattformscentrerat tillvägagångssätt för utveckling och driftsättning av nya vertikaliserade eller användningsfallsspecifika applikationer som utnyttjar simulering.
Dessa möjligheter och nya applikationer kommer nu att stärkas genom tillägget av ett molnbaserat ramverk från OnScale, som kommer att stödja ett användarvänligt, webbaserat användargränssnitt.

Maximal flexibilitet
”Med en molnportfölj som stöder enhets- och platsoberoende, samt plattformscentrerad åtkomst till Ansys branschledande teknologi, kommer kunderna att njuta av maximal flexibilitet när det gäller att utnyttja simulering via fullfjädrade användargränssnitt, ett webbaserat användargränssnitt, samt genom en ny klass av simuleringsbaserade verktyg som är tillgängliga för alla ingenjörer, vetenskapsmän, yrkesverksamma och studenter,” skriver bolaget i en pressrelease kring köpet av OnScale.

Inte överraskande ger Ian Campbell, VD för OnScale, Ansys rätt i detta:
– OnScales molnbaserade teknologi kombinerar den gränslösa beräkningskraften hos molnsuperdatorer med ett intuitivt webbaserat gränssnitt, vilket gör simulering tillgänglig för alla. Att veta att OnScales teknologi nu kommer att köra simuleringar med Ansys branschledande teknik är otroligt spännande för mig och mitt team. Vi är glada över att ansluta oss till Ansys-familjen, säger han i en kommentar..

Man kommer att tänka på PTC och Onshape…
Molnet blir allt viktigare och vanligare som plattform. Med bra gränssnitt och kapabiliteter kan dessa lösningar definitivt bidra till enklare, tidseffektivare och på sista raden kvalitativt vassare produkter som kommer snabbare ut på marknaden. Man kommer onekligen ifråga om Ansys OnScale köp att tänka på hur PTC jobbat fram sitt koncept med Onshape som en browser-baserad CAD-mjukvara som inte kräver nedladdning på lokala servrar eller någon annan infrastruktur än den omfattande infra PTC erbjuder i molnmiljön. Det hela låter tämligen bekvämt och troligen också billigare, trots att man på molnplattformarna kan få en prestanda och mjukvaru-bredd som är svår att etablera som enskild företagare.
I två kommande artiklar på vår amerikanska systersajt, engineering.com, om detta har PLM&ERP News’ Verdi Ogewell diskuterat den senare saken med PTC-chefen, Jim Heppelmann, Onshape och Atlas-ansvarige Jon Hirschtick och PTCs CTO, Steve Dirtien. Vi kommer att lägga upp alerts på LinkedIn när dessa artiklar publicerats.

Print Friendly, PDF & Email

Success Stories

Success Stories

Industriellt

Intressant på PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

Aktuell ANALYS

Aktuell Analys

Aktuell Analys

3D-printing

Block title