Annons

Simulering & Analys: Därför stärker Etteplan upp sin CAE-satsning och -organisation

Nu ska sägas att Etteplan under de senaste åren redan gjort investeringar inom CAE. Genom satsningarna har Etteplan blivit en marknadsledande leverantör av tekniska beräkningar och simuleringstjänster i Finland. Men bolaget har ambitioner som sträcker sig betydligt längre än till denna geografi. Som ett nästa steg i den globala tillväxtstrategin fortsätter man därför att investera i beräknings- och simuleringskompetenser i Nordeuropa och särskilt i Sverige, där Etteplan har en betydande produktutvecklingsorganisation.
– Vi är övertygade om CAE och simulering blir allt viktigare i takt med att utvecklingen av intelligent, ansluten och elektrifierad utrustning ökar. Agila utvecklingsmetoder kräver mer fysikbaserade simuleringar för produktutveckling och testning, särskilt för mjukvarutestning, säger Matts Eriksson, Business Unit Director, Engineering Solutions, Etteplan Sverige.

FEA OCH CFD
Satsningen omfattar uppbyggnaden av en CAE-organisation genom rekrytering av CAE-ingenjörer inom FEA (Finite Element Analysis) och CFD (Computational Fluid Dynamics) men också betydande investeringar i maskin- och programvaruresurser för att möta kundernas behov. Daniel Burman och Robert Lillbacka är de första att ansluta sig till den nya organisationen och kommer vara lokaliserade i Göteborg, med start 1 september 2021.
– Vi är mycket glada över att både Daniel Burman, (avdelningschef) och Robert Lillbacka, (avdelningschef) har anslutit sig till Etteplan. Både Robert och Daniel har mångårig erfarenhet av branschen och kommer ha en betydande roll i vår tillväxtresa, avslutar Matts Eriksson.
Etteplan kommer även att aktivt fortsätta samarbeta med lokala universitet för att få tillgång till den bästa kompetensen på marknaden. Den växande europeiska CAE-organisationen arbetar tätt med CAE-organisationen i Finland och Etteplans skickliga FEA-ingenjörer i Kina och utgår från Etteplans beprövade utvecklingsmetoder.

Print Friendly, PDF & Email

Success Stories

Industriellt

Success Stories

Intressant på PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

Aktuell ANALYS

Aktuell Analys

Aktuell Analys

3D-printing

Block title