Annons

Simulering & Analys: Nytt MATLAB-test ger användare möjlighet att utveckla, mäta och hantera dynamiska tester i skalad MATLAB-kod

Bland CAE-utvecklarna på sub-PLM-området simulering och analys är MathWorks med sina lösningar MATLAB och Simulink den näst mest framgångsrika marknadsaktören efter ledande ANSYS. MathWorks kunder investerar nära 1,2 miljarder dollar, motsvarande 12,6 milarder kronor, i bolagets produkter och man har därmed 14,4 procent av CAE-segmentets marknadstotal.
Båda lösningarna är synnerligen ofta använda både i industriella verksamheter och på akademisk forsknings- och utbildningsnivå. Det är framför allt inom fordons-, flyg-, kommunikations-, elektronik-, industriell automation och andra industrier som dessa mjukvaror används. I detta är MATLAB en programmeringsmiljö för algoritmutveckling, dataanalys, visualisering och numerisk beräkning. Detta emedan Simulink är en blockschemamiljö för simulering och modellbaserad design av multidomän- och inbäddade ingenjörssystem.
När bolaget nu presenterar Release 2023a (R2023a) av produktfamiljerna MATLAB och Simulink är det därför ett släpp som är stort intresse på många håll. Sammanfattningsvis är det mest intressanta i nyhetsväg att R2023a introducerar två nya produkter och förbättrade funktioner som gör att ingenjörer och forskare kan hantera och dokumentera sina MATLAB-kodprojekt betydligt bättre. Med MATLAB Test blir det t ex möjligt för användare att utveckla, mäta och hantera dynamiska tester av MATLAB-kod i stor skala. Nyheterna inkluderar nya och uppdaterade blockset och verktygslådor som förenklar modellbaserad design för flyg-, fordons- och trådlös kommunikationsindustri.
- R2023ans nya produkter är designade för ingenjörer och forskare som måste bygga säkerhetskritiska system effektivt, säger MathWorks produktmarknadschef David Rich, och tillägger: "Våra kunder kommer att uppleva ökad kvalitet och automatisering inom sina DevOps-arbetsflöden med dessa nya produkter och förbättrade funktioner."

MATLAB Test gör det alltså möjligt för ingenjörer och forskare att utveckla, utföra, mäta och hantera dynamiska tester av MATLAB-kod i stor skala. Den nya produkten hjälper till att organisera och hantera projekts tester och resultat genom att göra det möjligt för organisationer att gruppera, spara och köra anpassade testsviter.
För att optimera produktiviteten kan ingenjörer och forskare identifiera oprövade kodvägar med hjälp av branschstandardiserade kodtäckningsmått, såsom tillstånd, beslut och modifierad tillstånd/beslutstäckning (MC/DC). MATLAB Test-användare kan också använda produktens projektbaserade kvalitetsinstrumentpanel för att skapa en interaktiv, grafisk sammanfattning av kodkvalitetsmått och klickbara detaljer för kodanalys, kodtäckning, testresultat och krav för att öka synligheten av kodberedskap till en intuitiv sammanfattning nivå.

C2000 Microcontroller Blockset
R2023a har också det nya C2000 Microcontroller Blockset som designar, simulerar och implementerar applikationer för Texas Instruments C2000 mikrokontroller. Blocksetet gör det möjligt för ingenjörer och forskare att modellera digital effektomvandling och motorstyrningstillämpningar. Produkten inkluderar även perifera block, såsom digital IO, ADC och ePWM, för att utföra simuleringar av styralgoritmer som kräver ADC-PWM-synkronisering i industri- och biltillämpningar med hjälp av C2000 motorstyrenheter (MCU).

C2000 Microcontroller Blockset gör att manu kan modellera digital effektomvandling och motorstyrnings-tillämpningar för TI C2000 mikrokontroller (MCU). Blocksetet inkluderar perifera block, såsom digital I/O, ADC och ePWM, för att utföra simuleringar av styralgoritmer som kräver ADC-PWM-synkronisering i industri- och biltillämpningar med C2000 MCUer. Blocksetet gör att man kan partitionera algoritmer för multicore-exekvering med inter-processor datakommunikation (IPC) och co-processor (Control Law Accelerator) block. Man kan ansluta sin Simulink-modell direkt till hårdvara som stöds för live I/O-datautbyte för snabb prototypframställning.

Simulink referensexempel och block fört modellering
R2023a innehåller också stora uppdateringar av populära MATLAB- och Simulink-verktyg, inklusive:

  • Aerospace Blockset tillhandahåller Simulink referensexempel och block för modellering, simulering och analys av högfientliga flygplan, rotorfarkoster och rymdfarkoster. Blocksetet innehåller fordonsdynamik, validerade modeller av flygmiljön och block för pilotbeteende, ställdonets dynamik och framdrivning.
  • Communications Toolbox tillhandahåller algoritmer och appar för analys, design, end-to-end-simulering och verifiering av kommunikationssystem. Toolbox-algoritmer inkluderar kanalkodning, modulering, multi-input multi-output (MIMO) och ortogonal frequency division multiplexing (OFDM), vilket gör det möjligt för ingenjörer och forskare att komponera och simulera en fysisk lagermodell av deras standardbaserade eller specialdesignade trådlösa kommunikationer systemet.
  • Powertrain Blockset tillhandahåller förmonterade fordonsreferensapplikationer för ingenjörer och forskare som använder modellbaserad design för bensin, diesel, hybrid, bränslecell och elektriska framdrivningssystem för batterier. Produkten inkluderar ett komponentbibliotek för motorer, traktionsmotorer, batterier, transmissioner, däck, förarmodeller och komponent- och övervakningskontroller.
  • Vehicle Dynamics Blockset tillhandahåller förmonterade fordonsdynamikreferensapplikationer för personbilar, lastbilar och tvåhjuliga fordon. Blocksetet innehåller ett komponentbibliotek för framdrivning, styrning, fjädring, fordonskaross, bromsar, däck, förarmodeller och komponent- och övervakningskontroller.
Print Friendly, PDF & Email

Success Stories

Success Stories

Industriellt

Intressant på PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

Aktuell ANALYS

Aktuell Analys

Aktuell Analys

3D-printing

Block title