Annons

SIMULERING & ANALYS: Siemens utökar tillgången på avancerad simulering med HPC-lösning på Simcenter-plattformen i molnet

Ercolanelli påpekar vidare att den adderade lösningen har stor flexibilitet ifråga om skalning:
– Absolut, genom att tillhandahålla flexibla, tillgängliga och skalbara HPC-resurser i molnet, erbjuder vi våra kunder en ny frihet att snabbt skala upp eller ned allteftersom deras verksamhet kräver, undvika låst kapital och endast betala för det som används, säger han.

Obegränsad beräkningskapacitet
Simcenter Cloud HPC är tillgängligt sömlöst från simuleringsverktyget på skrivbordet, utan att ytterligare konfiguration behövs. Det ger omedelbar tillgång till nästan obegränsad beräkningskapacitet, vilket undviker komplexiteten och kostnaderna för att komma åt tredjeparts molntjänster. Detta, menar Ercolanelli, ger organisationer av alla storlekar kan dra nytta av omedelbar HPC-tillgänglighet.
Tanken är inte dum. Små och medelstora företag, som kämpar med kostnaderna för tung datorhårdvara på plats kan med den här lösningen bli mer konkurrenskraftiga i sin bransch. För större företag kan den komplettera lokala kluster med nästan obegränsad datormoln när extra kapacitet behövs för att hålla deadlines. Denna möjlighet möjliggör betydande besparingar av kapitalutgifter genom att minska mängden långsiktiga investeringar som behövs för HPC.

Vässar noggrannhet och simuleringstrohet
I pressmaterialet citerar man en av sina kunder som prövat HPC-lösningen: ingenjörsteamet på Heraeus Noblelight. Här hävdar de senares dr Larisa von Riewel, gruppledare – CAE, Heraeus Noblelight att, ”Simcenter Cloud HPC erbjuder en smidighet, vilken leder till ett mer konkurrenskraftigt erbjudande för våra kunder.”
Genom att använda tillgängligheten för den tekniska plattformen som tillhandahålls av Siemens och AWS, inklusive Amazon Elastic Compute Cloud (Amazon EC2), har man fått grepp om potentialen att förbättra noggrannheten och troheten i sina simuleringar, samtidigt som de fortsätter att möta projektens deadlines och minska körtider för stora modeller från dagar till timmar.
– Modellerna blir mer exakta och vi måste fånga mer fysisk realism. Du kan garantera att vi ofta kommer att behöva mer kraftfulla HPC-resurser i framtiden, säger von Riewel.

”Möter morgondagens utmaningar,” säger AWS
Ian Colle, GM för Batch Computing och HPC på AWS kommenterar dagens annonsering så här:
– Vi fortsätter att utöka tillgången till AWS omfattande HPC-resurser, inklusive Amazon EC2-instanser som använder den senaste generationens processorer och Elastic Fabric Adapter (EFA), som tillåter kunder att köra applikationer som kräver höga nivåer av kommunikation mellan noder i stor skala på AWS. Genom dessa resurser kan våra kunder möta morgondagens tekniska utmaningar och påskynda innovationen.

Print Friendly, PDF & Email

Success Stories

Industriellt

Success Stories

Intressant på PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

Aktuell ANALYS

Aktuell Analys

Aktuell Analys

3D-printing

Block title