Annons

SIMULERING & ANALYS: ZONA-köpet stärker Siemens position inom aerospace & defense

Med den globala strävan mot klimatneutralt flyg som ökar i takt och intresset för överljudsresor återuppstår, kräver innovationer i flygplanskonfigurationer noggrann och flitig användning av aerodynamisk och strukturell designoptimering.
Med ZONA-teknologin i sin Xcelerator-portfölj menar sig Siemens, ”kunna hjälpa användarna att göra sina digitala trådar så omfattande och så effektiva som möjligt för att påskynda innovation, säkerställa leverans i tid och inom budget av mer hållbara uppfinningar inom flygindustrin.”

Blir en del av Simcenter-plattformen
Bolaget skriver vidare i pressmaterialet att ZONA-teknologin kommer att bli en del av Siemens Simcenter-programvaruportfölj, vilket möjliggör skapandet av en unik helhetskonstruktion för flygplansstruktur och digital certifieringsanalys, som börjar med tidiga konceptstudier och genom högeffektiv strukturell optimering leder till den slutliga strukturella certifieringen och dokumentationen. Kombinationen av ZONAs aeroelastiska metoder och de redan existerande egna kapabilkiteterna på området i Simcenter-portföljen, kan man minska beroendet av tredjeparts-aeroelasticitetsverktyg och ersätta osammanhängande arbetsflöden för flygplansanalys, simulering och verifiering.

Jean-Claude Ercolanelli, senior VP för simulerings- och testlösningar inom Siemens Digital Industries Software, pekar framför allt på att flyg- och rymdindustrin står inför oöverträffade tekniska utmaningar, ”när den strävar efter att lösa komplexiteten i både klimatneutralt flyg och återfödelsen av överljudsresor”:
– ZONA-funktioner i vår Xcelerator-portföljen kommer att hjälpa våra kunder att gå längre med sin digitala transformation och kommer att stärka Siemens ansträngningar för att bygga ett omfattande och banbrytande end-to-end-arbetsflöde för flygplansstruktur och certifiering. till flygindustrin, säger han.

FoU-projekt åt USAs försvardepartement och NASA
En intressant uppgift är vidare att ZONA bedriver forsknings- och utvecklingsarbeten (FoU) med stöd av privata flygbolag, USAs försvarsdepartement och NASA.  
De områden man täcker ser ut så här:

  • Beräkningsaerodynamik och aeroelasticitet
  • Aeroservoelasticitet
  • Multidisciplinär optimering
  • Beräkningsvätskedynamik
  • Flutter & LCO-förutsägelse med flygtestdata
  • Aeroelastiska modeller & aeroelastisk modelluppdatering
  • Integration av flygdynamisk och aeroelastisk modellering
  • Strukturell optimering för flygindustrin

Minskar antalet iterationer
P.C. Chen, CEO på ZONA Technology är mycket nöjd med att bli en del av Siemens.

– Vi är glada över att ansluta oss till Siemens Digital Industries Software och ta med oss ​​vår expertis och teknologi för aeroelastisk simulering för att förbättra den digitala tråden för flygplansstrukturer och flygplansdesign, säger han och tillägger:
– En kontinuerlig digital koppling mellan flygfysik- och strukturavdelningarna kan minska antalet iterationer och påskynda certifieringen av flygplansstrukturen för flygplansföretag som strävar efter att lansera innovativa nya flygplansprogram i tid och inom budget.

Allmänt om bolaget ska sägas att ZONA Technology baserat i Scottsdale, Arizona, USA, och man har funnits med inom flygindustriområdet med kommersiell programvara ända sedan 1988. Under denna tid har m,an också haft just aeroelastisk simuleringsteknik som fokus, med lösningar som som hjälper till att förutsäga effekter av olika flyglaster och fladderbeteende. Den används av några av världens största flygplanstillverkare.

Transaktionen förväntas slutföras under andra halvan av kalenderåret 2022. Villkor offentliggörs inte.

Print Friendly, PDF & Email

Success Stories

Success Stories

Industriellt

Intressant på PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

Aktuell ANALYS

Aktuell Analys

Aktuell Analys

3D-printing

Block title