Annons

SIMULERING: Autodesk Fusion 360 och ANSYS i nytt samarbete för SNABBARE FLÖDEN

Partnerskapet är i detta fall uppbyggt kring ett antal allmänna globala utmaningar som adresserar alltifrån efterfrågan på skräddarsydda lösningar till att eliminera flaskhalsar som uppstår i tillverkningscyklerna.

”Det ska vara smidigt att gå mellan produkterna”
Målet är att förse industrin med hållbara, kostnadseffektiva lösningar som tillåter kunder att snabbt kunna anpassa sig och hålla takt med dagens marknadstrender, konstaterade Anagnost, och fick medhåll av Gopal.
– Som marknadsledande inom simulering utvecklar ANSYS kunder de mest fantastiska produkter som kan tänkas, sa den senare från scenen i Las Vegas. Vi tror på ett öppet ekosystem där våra kunder kan fatta rätt affärs- och teknikbeslut för sina unika behov. Denna teknik och ”API-partnerskap” hjälper kunder att smidigt gå mellan Autodesk och ANSYS-produkter – vilket sluter crikeln och främjar vår vision om ett öppet ekosystem.
Även Autodeskbasen, Andrew Anagnost pekade på värdet av att bygga ut ekosystemen:
– Det är dags att verkligen plocka upp möjligheten att bli bättre och det enda sättet att åstadkomma detta är att se bortom vårt eget företag och samarbeta med branschkamrater och partners, konstaterade han. Liksom ANSYS är vi i slutänden fokuserade på att leverera värde, tillsammans med förbättrade upplevelser och resultat, för att skapa nästa generation för framgång.

Ett samarbete med poänger
Detta samarbete har onekligen sina poänger. Inte minst när det gäller de senaste årens fluga generativ design, alltså lösningar där mjukvaran själv konstruerar den mest optimala lösningen när det gäller exempelvis hållfasthet.
Med det nya arbetsflödet blir det möjligt för användare att samtidigt skapa flera designalternativ med hjälp av generativ design i Fusion 360 för en specifik uppsättning funktionella krav, material och tillverkningskriterier, och sedan fortsätta att utforska prestanda över ett bredare spektrum av driftsförhållanden och miljöfaktorer med ANSYS Mechanical.
Men det är naturligtvis inte gratis att utnyttja den samverkan som de båda bolagen nu initierar kring det nya arbetsflödet. Man måste ha antingen ett fristående abonnemang på Fusion 360-plattformen eller gå via Autodesks fullständiga samling av lösningar för produktdesign- och tillverkningssamling, plus att en licens för ANSYS Mechanical behövs. Å andra sidan bygger samarbetet på det faktum att de bolag som man tagit sikte på oftast har licenser på båda lösningarna.

Tas emot positivt av kunder
Autodesk och ANSYS har dessutom förberett för det gemensamma framträdandet genom att kolla med några kunder vad de tyckte om saken. Här är några reaktioner:
– Vid Cornell University utbildar vi nästa generation ingenjörer i världsklass – våra studenter kommer en dag att revolutionera branscher, sa Lance Collins, ”Joseph Silbert Dean of Engineering”. Vi använder både ANSYS och Autodesk-lösningar i våra klassrum och är glada över att se de två företagen samarbeta. Utöver att upptäcka båda produkterna, kommer våra elever att lära sig att använda dem tillsammans för att uppnå starkare resultat och – i slutändan – förnyas snabbare.

Hege Kverneland, CTO för National Oilwell Varco, var förstås också positiv:
– Vi driver aktivt innovation inom olje- och gasindustrin. För att hjälpa till att förnya och effektivisera produktutvecklings- och tillverkningsprocessen utnyttjar vi teknik från Autodesk och ANSYS. Vi är angelägna om att se det aktiva samarbetet mellan dessa branschledare för att bryta ner hinder mellan design och teknik. Ett sådant initiativ kommer att förbättra vårt teams förmåga att påskynda utvecklingen och valideringen av ny design och utnyttja nya tillverkningsmetoder.

Vart är egentligen ANSYS på väg?
Missa inte PLM&ERP News spännande TV-reportage om saken. Det är chefredaktör Verdi Ogewell, som har tittat närmare på ANSYS och simuleringsarenan i samband med en intervju med bolagets operative chef, Mark Hindsbo. TV-reportaget är publicerat på vår amerikanska systersajt, www.engineering.com. Klicka på rubriken nedan för att titta och läsa den kommenterande artikeln:

Video Report: Simulation as a Religion and Why ANSYS’s Future is Bright

Print Friendly, PDF & Email

Success Stories

Industriellt

Success Stories

Intressant på PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

Aktuell ANALYS

Aktuell Analys

Aktuell Analys

3D-printing

Block title