Annons

SIMULERING & CAE: Ansys passerar miljarddollarvallen

Samtidigt som ANSYS, fått in en stororder från amerikanska jätteföretaget General Electric som lyfter bolagens 30-åriga samarbete till den allra senaste generationen av mjukvaror, publicerar denna ledande CAE- och simuleringsutvecklare bra siffror för det gångna året.
Bland annat tar man sig över miljardvallen räknat i dollar med en intäktsökning på 10 procent till nära 1,1 miljarder, eller drygt 9 miljarder svenska kronor. Dessa siffror gör bolaget till klar marknadsetta inom CAE, före MathWorks och Siemens PLM och Dassault. Koncernchefen, relativt nytillträdde Ajei Gopal, säger i en kommentar att siffrorna är betydligt högre än vad man räknat med.
- Så är det, vi bryter inte bara igenom miljarddollargränsen utan ökar också omsättningen tvåsiffrigt för första gången på fem år och vi har dessutom nu kommit upp på S & P 500 Index. Samtidigt har vi lyckats behålla våra branschledande vinstmarginaler.

Bolagets positiva läge lär för övrigt inte bli sämre under 2018 i skenet av den nu i januari släppta nya versionen av flaggskeppet Ansys 19, som PLM&ERP News tidigare rapporterat om.

Den mest funktionella versionen hittills. Ansys 19 är enligt Gopals förmenande också den mest funktionella versionen hittills i bolagets 50-åriga historia. Det ligger visserligen i sakens natur att man som högste chef uttrycker sig på detta vis, men det finns nu trots allt en hel del som talar för påståendena.
Ansyschefen tillägger också att feedbacken varit enastående och att antalet produktnedladdningar har varit mycket omfattande.

Ansys koncernchef, Ajei Gopal, är överraskad över hur starka bolagets 2017-siffror blev.

– Våra flaggskeppsprodukter är hjärtat i vår framgång och vi fortsätter att stödja kärnområdena för dessa lösningar parallellt med at vi expanderar dem för att stödja sånt som nya kundinitiativ kring t ex autonoma fordon och smarta kopplingar för att fullt ut använda simulering i sammanhang som digitala tvillingar.
Han påpekar också att man med nya Discovery Live når nya kundgrupper. Lösningen är tillgänglig för test och försäljning via en ny e-handelsportal som har premiär denna månad.

Speed och realtidssimulering. Både när det gäller Ansys 19 och Discovery Live präglas av kapabiliteter som realtidssimulering med speed och prestanda som viktiga nya egenskaper. På sista raden handlar det om att via snabba kompetenta simuleringar, multi-itereringar och hanteringsförenklingar kan trycka upp produktkvaliteten samtidigt som man trycker ner ledtiderna. Allt i akt och mening att få ut sakerna snabbare på marknaden. Utveckling kostar pengar och ju fortare man kan etablera intäktsflödena, ju bättre blir de finansiella musklerna för ytterligare satsningar. Därvid lag är affärslogiken obönhörlig.

Läs mer via följande länkar:

CAE: Att tämja komplexitet – om styrkor i ANSYS nya version 19

Banbrytande simulering från ANSYS: – En revolution för speed och användarvänlighet

Print Friendly, PDF & Email

Success Stories

Industriellt

Success Stories

Intressant på PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

Aktuell ANALYS

Aktuell Analys

Aktuell Analys

3D-printing

Block title