Annons

Robotsimulering & programmering: Möjligt att samverka i realtid när ABB kliver upp i molnet med RobotStudio

EN AV VÄRLDENS LEDANDE ROBOTPROGAMMERINGS-LÖSNINGAR..ABBs RobotStudio är faktiskt ett av världens mest använda program för robotprogrammering. Bolagets programmerings- och simuleringsverktyg har över 50 000 användare som dagligen utnyttjar mjukvaran. ABB hävdar vidare att det också är, ”en av de mest exakta lösningarna på marknaden - om inte den mest exakta - eftersom den når 97-99 procent intervall i både logik- och rörelsenoggrannhet.”
Dagens intressanta nyhet i sammanhanget är att ABB nu expanderar denna ledande robotprogrammerings-mjukvara till molnet och dessutom med nya och kraftfulla funktioner. Att team därmed kan samverka med både robotprogrammering och -simulering, oavsett var i världen deltagarna i teamet befinner sig, och dessutom på vilken enhet som helst, är förstås ett stort kliv framåt.
- Absolut, nya webb-verktyg som RobotStudio Cloud för med sig en ny nivå av smidighet och flexibilitet för tillverkare gällande hur de kan planera och utforma sina robotautomatiseringslösningar. RobotStudio Cloud erbjuder en förenklad användarupplevelse som hjälper till att öka samarbetet och minska komplexiteten och som gör det möjligt för både nybörjare och experter att tänja på gränserna för robotprogrammering, kommenterar Marc Segura, chef för divisionen ABB Robotics.

Här har man nu sålunda förstärkt RobotStudio med molninriktad funktionalitet. Med den nya RobotStudio Cloud kan enskilda personer och team samarbeta i realtid med robotcelldesign oavsett var i världen de befinner sig, på vilken enhet som helst. Nya funktioner som automatisk versionshantering ökar transparensen och produktiviteten mellan olika team. Mjukvarans förenklade gränssnitt och intuitiva navigering innebär att användare oavsett kompetensnivå kan arbeta med robotprojekt.  
– På ABB Robotics fortsätter att utveckla innovativa och flexibla lösningar för att hjälpa företag att klara av utmaningar, svara på föränderliga kundbehov och blomstra under tider med ökande digitalisering, summerar Marc Segura saken.

RobotStudio i aktion. Totalt använder globalt drygt 50 000 programmera denna mjukvara varje dag.

Han påpekar också att RobotStudio redan är världens ledande mjukvara för robotprogrammering och den nya och förbättrade molnbaserade mjukvaran kan hjälpa företag att programmera robotar på ett mer samarbetsinriktat sätt, samtidigt som tid, kostnader och störningar som förknippas med fysiska tester och drifttagning minskas.
– Nu kan systemintegratörer och ingenjörsteam samarbeta i realtid för att designa, utveckla och förbättra lösningar för robotautomation, säger divisionschefen.

De nya funktionerna i molnlösningen
Nya funktioner i RobotStudio Cloud innefattar versionshantering, vilket innebär att användarna kan hålla reda på förändringar och få full transparens i alla ändringar. Med full insikt i vem som redigerat programmet och när, kan utvecklarna minska den tid som behövs för att lösa fel och prestandaproblem. Med RobotStudios molnbaserade virtuella styrenheter får utvecklare ett snabbt och kraftfullt verktyg för robotsimulering för att finjustera och testa program. Genom att producera en exakt digital tvilling ger de virtuella styrenheterna utvecklarna trygghet i att – när enheten installerats i den verkliga produktionen – roboten kommer att röra sig med samma exakthet som i simuleringen. Detta möjliggör för finjusteringar och optimeringar som kan bidra till att öka effektiviteten och minimera problem i produktionens inledningsskeden.

Med alternativ för AR (Augmented Reality, ”förstärkt verklighet”) och VR (virtuell verklighet) kan man optimera designen av robotinstallationerna i absolut modernast tänkbara programmeringsmiljöer.

Vidare, mjukvarans förenklade gränssnitt gör det enklare än någonsin att producera och ändra i programmen, vilket innebär att användare med ringa ingenjörskompetens kan programmera robottillämpningar snabbt och med minimala insatser. Skydd i storföretagsklass säkerställer hög säkerhet och produktivitet.
RobotStudio Cloud är det senaste tillskottet i den fortlöpande utvecklingen av ABB:s mjukvara RobotStudio som redan erbjuder över 500 integrerade produktivitetsförbättrande funktioner. Automatic Path Planning kan till exempel minska den tid som behövs för att programmera robotar med 80 procent. Dessutom kan användarna med alternativ för AR (Augmented Reality, ”förstärkt verklighet”) och VR (virtuell verklighet) optimera designen av robotinstallationerna genom att det blir möjligt att visualisera och interagera med dem i en virtuell 3D-miljö. RobotStudio Suite ingår i RobotStudio Cloud i licenspaketet Premium.

Print Friendly, PDF & Email

Success Stories

Industriellt

Success Stories

Intressant på PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

Aktuell ANALYS

Aktuell Analys

Aktuell Analys

3D-printing

Block title