Annons

Simulering: SKF lanserar verktyg för beräkningar av rullager

SKF lanserar ett beräkningsverktyg för avancerade lagersimuleringsanalyser: SimPro Quick. Med hjälp av verktyget kan användaren enkelt följa steg-för-steg instruktioner för att välja rätt lager och på det sättet snabba på designprocessen.
Mjukvaran från SKF är ett interaktivt 3D simuleringsverktyg för en axel inklusive flera lager, olika typer av kugghjul, smörjmedel, fjädrar, distansringar och lagerhus. Genom att ange parametrar, som inbyggnadsmått, kan användaren välja rätt lager och göra olika sorters beräkningar för bland annat lagerlivslängd, smörjmängder och lastfördelning.

Egentligen är det rätt naturligt: Ingenjörerna på den svenska lagerjätten jobbar ständigt med att utveckla och anpassa sina produkter. De kan sin sak på en djup nivå och jobbar dagligen med detta. Det är förstås svårt att tänka sig en mer näringsrik mylla för att fram riktig bra verktyg som relaterar till detta arbete med konstruktioner av det mesta kring sånt som rullager. Det är i denna miljö som SKF har utvecklat SimPro Quick-programmet. Det är också ett utmärkt program för användare som arbetar med lagerberäkningar för olika designprojekt inom omkonstruktion och maskinkonstruktion. Genom verktyget kan användaren ta del av samma kunskap som SKF:s applikationsingenjörer och snabbt skapa rapportunderlag innan designbeslut.

Steg-för-steg instruktioner. Med hjälp av det nya lagerberäkningsverktyget kan man utföra avancerade simuleringsanalyser av lager. SKF pekar ut följande fördelar med lösningen:

  • Enkelt att följa steg-för-steg instruktioner för att snabba på designprocessen (val av lager)
  • Interaktiv 3D-miljö skapar flexibilitet och förståelse
  • Tydlig rapport för lättare och bättre beslutsunderlag

Ger ett bra beslutsunderlag. Med detta verktyg kan man sedan simulera en axel inklusive flera lager, olika typer av kugghjul, smörjmedel, fjädrar, distansringar och lagerhus.
Genom att ange olika parametrar, t ex inbyggnadsmått för att välja rätt lager och man kan göra olika sorters beräkningar, bl a:
– Lagerlivslängd
– Lagerlastfördelning
– Axelutböjning
– Förskjutningar
– Presspassningens inverkan på lagerglapp
– Återsmörjningsintervall
– Smörjmängder

SKF SimPro Quick installeras på användarens lokala dator och man väljer själv när och om man vill dela informationen med partners i utvecklingsarbetet.

Print Friendly, PDF & Email

Success Stories

Industriellt

Success Stories

Intressant på PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

Aktuell ANALYS

Aktuell Analys

Aktuell Analys

3D-printing

Block title