Annons

SKÄRANDE BEARBETNING: Microsoft lutar sig mot Sandvik Coromants kompetens i nya tillverkningslösningar

Sandvik Coromants CoroPlus-erbjudande, som delvis utvecklats tillsammans med Microsoft, bygger på Azure IoT-svit, ”Cortana Intelligence Suite” och ”Dynamics 365 for Field Service”.
Den övergripande funktionen är att koppla ihop bland annat människor, maskiner, verktyg och data i en och samma plattform. Detta för att erbjuda Sandvik Coromants kunder och andra potentiella användare bättre beslutsunderlag. Man vill ge en helhetsbild av tillverkningsprocessens olika delar. Det kan som exempel möjliggöra besparingar genom minskade maskinstilleståndstider.

Nadine Crauwels, bas på Sandvik Coromant, ser fram emot samarbetet med Microsoft..

– Vi ser samarbetet med Microsoft som en nyckelingrediens i att lyckas med vår digitala strategi, vår relation har en lång historik och vi ser fram emot att tillsammans fortsätta resan med att skapa värde genom att arbeta tillsammans för att utveckla och implementera lösningar för tillverkande industri med syfte att skapa effektivitet, hållbarhet och tillväxt. Detta partnerskap är unikt och ett nytt sätt för våra bolag att samarbeta närmare och tillsammans utveckla kompetens, säger Nadine Crauwels president Sandvik Coromant.

Datainsamling med smarta lösningar
Något som är unikt med Sandvik Coromants CoroPlus-erbjudande är att data inte endast samlas in på maskinnivå för att justera utrustning, informera tekniker om underhållsbehov och varna chefer om potentiella problem; data samlas även in på verktygsnivå, vilket innebär att användarnas industriverktyg blir ”smarta” och hela tiden kan anpassas och justeras för effektiv användning och undvika avbrott i produktionen.
– Sandvik Coromant är världsledande inom skärande bearbetning och har en historik av att driva industrisektorn framåt i Sverige och i världen. Det är otroligt inspirerande att de nu väljer att ta nästa steg på den resan tillsammans med oss, och det här är verkligen ett lysande exempel hur digitaliseringen kan skapa nya möjligheter för företag att utvecklas och bli ännu bättre på det de gör, säger Hélène Barnekow, VD på Microsoft Sverige.

Helhetsgrepp för att digitalisera
Samarbetet med Microsoft tar ett helhetsgrepp för att digitalisera den data, expertis och erfarenhet som Sandvik Coromant dagligen använder för att vägleda sina kunder och kommer fungera som ett ytterligare verktyg som underlättar effektivisering av produktionen.

Det nya samarbetet mellan Sandvik Coromant och Microsoft inleds under första halvan av 2020 och kommer omfatta verksamheten i Sverige och internationellt.

Print Friendly, PDF & Email

Success Stories

Industriellt

Success Stories

Intressant på PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

Aktuell ANALYS

Aktuell Analys

Aktuell Analys

3D-printing

Block title