Annons

SKF och Intertechna inleder samarbete kring trådlös maskinövervakning

- Vi ser väldigt positivt på att utveckla samarbetet med Intertechna. Dels då bolaget redan har ett stort antal installerade sensorer inom industrin där SKF kan koppla på efterfrågad kompetens inom diagnosticering av roterande maskiner, samt att vi får möjlighet att erbjuda en större palett av lösningar till kundens hela anläggning.
Det säger Alexander Ling, försäljningschef för servicesidan på SKF Sverige, apropå dagens nyhet att de båda bolaget gör en gemensam satsning.
Utifrån SKFs vision om ”En värld av tillförlitlig rotation” ska samarbetet med Intertechna och det trådlösa maskinövervakningssystemet Bluvision stärka erbjudande till existerande och potentiella kunder.

Intertechna levererar idag expertkompetens och systemlösningar för tillståndsbaserat underhåll till den internationella marknaden. Detta medan SKF levererar rullningslager, tätningar, smörjsystem och service till industri- och fordonsmarknaden över hela världen.
Med detta som grund har man alltså beslutat sig för ett samarbete genom det trådlösa maskinövervakningssystemet Bluvision. Det trådlösa maskinövervakningssystemet möjliggör för SKF att integrera med Intertechnas system för att utföra tillståndsövervakning, diagnostisering och rådgivning för de kunder som tecknar serviceavtal med SKF.
Genom detta erbjudande möjliggör Intertechna och SKF för sina kunder att övervaka ett större antal utrustningar och ta nya steg i att utveckla driftsäkerhet och produktivitet.

Intertechnas VD, Janne Persson.

Ökad driftstillgänglighet
Om Intertechna kan noteras att det är ett svenskt företag med lång erfarenhet av lösningar för ökad driftstillgänglighet och kvalitet inom produktion. Genom leverans av marknadsledande produkter inom operatörsrondering, avancerade mätinstrument och trådlös maskinövervakning bidrar bolaget till industrins strävan att uppnå en nollvision mot haverier.
SKFs ambition är att skapa mer kundvärde genom att teckna serviceavtal, med det uttalade målet att, ”uppfylla kundens affärsmål.”
En viktig förutsättning för att lyckas där är att SKF tillhandahåller ett effektivt beslutsstöd inom sitt spetskompetensområde, roterande applikationer. ”Dealen” med Intertechna är ett steg i denna resas riktning.

Print Friendly, PDF & Email

Success Stories

Success Stories

Industriellt

Intressant på PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

Aktuell ANALYS

Aktuell Analys

Aktuell Analys

3D-printing

Block title