Annons

Skördetid för ERP- och PLM-bolag trots de tuffare tiderna: INFOR tar Systemair till molnet

Så här när året och fjärde kvartalet 2023 lider mot sitt slut ökar normalt antalet avslutade affärer inom egentligen alla industrisektorer, inkluderat investeringarna i ERP-, EAM-, PLM- och automations-system. Men allt är ändå inte som vanligt. I tider när molnet som teknikplattform lockar allt fler, när SaaS-modellen (mjukvaran som tjänst) vinner alltmer mark, när hållbarhetsfrågorna toppar den globala agendan och när AI, Artificiell Intelligens, snabbt slår sig in i företagens IT-arsenaler tycks lågkonjunktur-trenden faktiskt ha mindre betydelse än vad nedgångarna tidigare fört med sig. Saken är den att de teknologiska framsteg som trenderna fört med sig gör att många ROIer (Return on Investment) ser bättre ut än vanligt. Det finns helt enkelt mycket att hämta, läs spara, i att etablera nya mer automatiserande och kapabla IT-lösningar. Och kostnader som går ner, även om de initialt för med sig ökade utgifter, är något som alltid attraherar beslutsfattare med finansiellt och operativt ansvar. Mer sant än någonsin är vidare det faktum att den som inte hänger på utvecklingståget i dagens dynamiska industriella landskap riskerar att snabbt bli frånsprungen och radikalt tappa i konkurrenskraft.
Den här bilden präglar förstås också den redaktionella rapporteringen. Idag har vi t ex rapporterat att framstående nordeuropeiska elektroniktillverkaren NOTE väljer att satsa på IFS Cloud-plattform. Men det finns fler avslutade mer substantiella dealar: Europas största ventilationsbolag, Systemair, flyttar sitt primära affärssystem till Infors molnbaserade tjänst, Infor CloudSuite Manufacturing, med siktet inställt på smidigare integration av nyförvärvade bolag och utveckling av nya typer av produkter och tjänster.
– Systemair och Infor har haft ett ERP-samarbete i över 20 år. Undertecknandet av Infor CloudSuite Manufacturing-avtalet är nästa steg i detta partnerskap. Infor CE Cloud ger oss möjlighet att harmonisera Systemairs IT-miljö ytterligare, säger Juergen Hernadi, Group IT Director på Systemair.

Systemair, grundat för 50 år sedan, har idag kontor i 51 länder och levererar till såväl privata som kommersiella kunder, däribland sjukhus, kontor och skolor där luftkvaliteten är avgörande för människorna som vistas där. Marknaden har varit expansiv och väntas fortsätta att vara det. Drivkrafterna bakom är bland annat allt striktare juridiska krav på snabbare energiomställning. Systemair möter tillväxtpotentialen genom fortsatta förvärv och nya affärsmodeller. Bland annat vill man öka graden av tjänstefiering kring sitt produktutbud.

Branschanpassad multi-tenant lösning
Med Infor CloudSuite Manufacturing får Systemair en branschanpassad, multi-tenant lösning baserad på Amazon Web Services (AWS), som gör att man snabbt kan implementera ett system och göra integrationen av nya bolag både enklare och snabbare. Lösningen gör att Systemair kan centralisera hela systemadministrationen i den alltjämt växande bolagsstrukturen, vilket väsentligt minskar bolagets kostnader.
– Människor spenderar cirka 90 procent av sin tid inomhus. Ofta tar vi luften för given men den påverkar hur vi mår, hur alerta vi är eller hur ofta vi blir sjuka. Att vi kan bidra till att en seriös aktör som Systemair får de förutsättningar de behöver för att fortsätta att utveckla kvalitetsprodukter på ventilationsområdet är verkligen något vi är stolta över, säger
Malte Ekedahl, SVP och GM på Infor Norden.

Print Friendly, PDF & Email

Success Stories

Success Stories

Industriellt

Intressant på PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

Aktuell ANALYS

Aktuell Analys

Aktuell Analys

3D-printing

Block title