Annons

Smart automation när Schneider vässar EcoStruxure-plattformar

Det händer mycket inom energi- och verkstadsautomationsbolaget Schneider Electric. För ett par dagar sedan lanserade man nya EcoStruxure "Plant Performance Advisors Suite", vars syfte är att hjälpa industriföretag med dataautomation och via detta förbättra lönsamheten. Sviten består av smarta tillverkningsappar och digitala tjänster som skapar lättförståeliga analyser i realtid och möjliggör ett mer effektivt beslutsfattande.
Idag var turen kommen till nästa lansering och nu handlar det om nästa generations version av EcoStruxure Power. Denna är en av bolagets sju plattformar under EcoStruxureparaplyet; varav den som heter EcoStruxure Platform är Schneiders variant av digital ryggrad, som kopplar ihop OT- (Operational Technology, ”verkstadsgolvets maskiner”) med IT-lösningar; något man hävdar på sista raden, ”låser upp fångat värde i verksamheterna och ger möjlighet att utnyttja den verkliga potentialen i t ex IoT”.
Men dagens lansering handlar alltså om EcoStruxure Power, som i och för sig är en IoT-aktiverad arkitektur, men också en plattform som digitaliserar och förenklar elektriska distributionssystem med låg- och medelspänning.

EcoStruxure Power utformades för att möta kunders krav på ett digitaliserat eldistributionssystem, säger koncerndirektören Philippe Delorme, ”Energy Management” hos Schneider Electric.
– Den senaste utvecklingen och förbättringen av lösningen visar vår kontinuerliga strävan mot att erbjuda det mest robusta, digitala ekosystemet som finns att tillgå på marknaden idag.

Öppen arkitektur
En närmare titt på denna vid det här laget egentligen tredje generationens ExoStruxure-plattform visar att den mer än tidigare versioner drar nytta av digital teknik för att leverera ökad effektivitet, tillförlitlighet och utökad säkerhet vid eldistribution. Utvecklingen bygger på EcoStruxure Powers öppna och intuitiva arkitektur med nya verktyg som möjliggör en smidig och sömlös digitalisering.
Powerlösningen, som lanserades av Schneider 2016, är alltså en IoT-anpassad arkitektur och plattform som digitaliserar och förenklar eldistributionssystem för låg- och mellanspänning. Lösningen förser användare med data som genom analys utgör grunden till beslut som innebär ökad säkerhet för såväl människor som tillgångar, samt maximerar effektiviteten och kontinuteten hos verksamheter.

Några fördelar med nya EcoStruxure Power
Säkerhet – Kontinuerlig termisk övervakning vilket minskar risken för bränder till följd av elektricitet. Lösningen signalerar och upptäcker tidigt felaktiga anslutningar och onormala temperaturökningar på installationer. Genom att minska eller eliminera behovet av periodiska termografiska inspektioner kan de totala ägandekostnaderna minskas med upp till 60 procent under hela livscykeln jämfört med mer traditionella metoder.
Nya ExoStruxure övervakar också ljusbågsvakter med EcoStruxure Power monitoring Expert och EcoStruxure Power SCADA Operation.

Effektivitet – Med applikationen Energy Performance är det sedan tidigare möjligt att integrera Power Monitoring Expert med SCADA-system för optimerad energiövervakning. Nu kan kapaciteten hos Schneider Electric EcoStruxure Power utnyttjas ytterligare då Schneider Electric Power Monitoring Expert integreras med AVEVAs industriella programvara – Wonderware. Integrationen gör det möjligt att få tillgång till viktiga KPI-data baserade på energianvändning för att på så sätt jämföra och analysera energianvändning per processapplikation.

Cybersäkerhet – Easergy P5-reläskydd Easergy T300 RTU och Enerlin’X IFE ställverksserver har samtliga förbättrats i linje med Schneider Electrics cybersäkerhetsstrategi, samt i enlighet med den etablerade ISA/IEC 62443-standarden för säkerhet.

Nya EcoStruxure Cybersecurity Admin Expert är ett omfattande och intuitivt konfigurations- och policyverktyg för att förbättra cybersäkerheten inom operativa teknikmiljöer.

Mot Industri 4.0-visionen med ”Plant Performance”
När det gäller EcoStruxure Plant Performance Advisorskonstaterar Sophie Borgne, senior VP för bolagets ”Electric Digital Plant”, att visionen om den digitala omvandlingen av industriella verksamheter är verkligen här nu.
– Industri 4.0 har omfamnat digitaliseringen fullt ut, men måste nu skalas upp ytterligare. Med Plant Performance Advisors blir det enkelt för industrier i alla storlekar att modernisera i en hållbar takt och driva på den digitala transformationen steg för steg på ett enkelt sätt, säger hon.

Genom att sudda ut gränsen mellan informationsteknologi (IT) och operationell teknologi (OT) producerar IIoT-lösningarna (Industrial Internet of Things) enorma mängder molnbaserad data. EcoStruxure Plant Performance Advisors samlar in, mäter och analyserar den givna informationen, och rekommenderar kostnadseffektiva åtgärder för fabriken eller anläggningen.

Print Friendly, PDF & Email

Success Stories

Success Stories

Industriellt

Intressant på PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

Aktuell ANALYS

Aktuell Analys

Aktuell Analys

3D-printing

Block title