Annons

SOLIDWORKS släpper ny platt-form: 3DEXPERIENCE.WORKS

Ingen behöver tveka över vart DS SOLIDWORKS (SW) är på väg när det gäller teknikutvecklingen. Den Dassault-ägda CAD-utvecklaren har under de senaste åren varit synnerligen tydliga på den punkten. Man vill att bolagets användare ska gå upp i molnet och börja använda de broar som i allt snabbare takt utvecklats för Dassaults PLM-plattform, 3DEXPERIENCE. I en tidigare intervju med SW-chefen, Gian Paolo Bassi, sa han till PLM&ERP News att communityn nu på allvar börjat titta på de här bitarna.
- Det är som en kokande vulkan och ett ”utbrott” är på gång, var Bassis konklusion.
När SOLIDWORKS globala användarevent, SW World, igår drog igång i Dallas, USA, var det därför ingen överraskning att man hade flera tunga lanseringar på agendan. Understödd av Dassaultbasen, Bernard Charles, sa Bassi att produktutvecklingsvärlden genomgått drastiska förändringar de senaste åren.
- Så dramatiska att vi idag talar om en ny era, ”en industriell renässans”. Detta kräver nya kunskaper, ny ”know how”, förändrad konstruktionsmetodik och ett nytt sätt att koppla ihop helheten. Det handlar om att utveckla ett plattformtänkande när det gäller behoven av verktyg för att enkelt och effektivt kunna hantera produktutvecklingen.
Allt detta, menade han, finns på 3DEXPERIENCE-plattformen. Vad man med årets tunga lanseringar gör är att underlätta påkopplingen för dem i SOLIDWORKS-communityn som nu är på väg över:
* 3DEXPERIENECE.WORKS – en applikationsportfölj skräddarsydd för SW-användare, med en rad lösningar för konstruktion, simulering och tillverkning. Allt sammanfört i en enda digital miljö. Men CAD-mjukvaran är förstås fortfarande den tunga pelaren i detta koncept.
* Efter köpet av ERP-lösningen IQMS - som PLM&ERP News, tidigare rapporterat om – döper man nu om denna till DelmiaWORKS. Det är en plattform för tillverkningshantering med MES- och ERP-funktionalitet i fokus. Denna lösning är sömlöst integrerad.

Bassi sa att 3DEXPERIENCE.WORKS vässar användarvänligheten och enkelheten som, ”alltid har varit kännetecknet för SOLIDWORKS-applikationer som används av miljontals innovatörer under nästan 25 år.”
Dassaultchefen, Bernard Charles, tillade från scenen i Dallas, med över 6.000 entusiastiska SW-användare i publiken, att den nya plattformen är precis vad världens små- och medelstora företag behöver:
– Varför skulle avancerade digitala kapabiliteter vara något som bara storföretag har råd med. Vi har sett utmaningarna som dessa bolag haft när det gäller att hitta digitala lösningar som passar deras storlek. Med 3DEXPERIENCE.WORKS ger vi dem en plattform som fungerar, sa DS’ CEO.
Han påpekade vidare att ”familjen” nu också utökats med inte bara 3DEXPERIENCE.WORKS, utan att den nu också innehåller DELMIAWORKS.

En digital verksamhetstråd. Målet är för att betjäna vanliga tillverkare genom att tillhandahålla en full digital tråd för affärsverksamheten. 3DEXPERIENCE-plattformen är redo att bli riktmärke för affärsverksamhet inom denna kategori av företag genom välintegrerade möjligheter som spänner över tillverkning och hantering. Vi talar om digitala verktyg som är enkla att använda, prisvärda och lätta att implementera.

Allmänt hävdade SOLIDWORKS-ledningen att 3DEXPERIENCE.WORKS gör det möjligt för små och medelstora företag att utnyttja de värden som 3DEXPERIENCE-plattformen levererar till globala ledarföretag och innovatörer; sånt som förbättrade möjligheter för samverkan och tillverkningseffektivitet.
Nu kan företagen utföra sitt arbete i en sammanhängande digital innovationsmiljö istället för att använda en komplex serie punktlösningar, som kräver att man hoppar mellan applikationer och gränssnitt.
3DEXPERIENCE.WORKS knyter ihop data och effektiviserar processer, från koncept till leverans genom att tillhandahålla mallar för dashboards, hanterade tjänster, tillgång till industrifokuserade communitys och användargrupper och applikationer som är specifika för olika arbetsroller.

Print Friendly, PDF & Email

Success Stories

Success Stories

Industriellt

Intressant på PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

Aktuell ANALYS

Aktuell Analys

Aktuell Analys

3D-printing

Block title