Annons

SOLIDWORKS- och Onshape-medgrundaren Scott Harris i ny satsning inom robotik

ÄVEN F D TECNOMATIX MAN HOPPAR PÅ TÅGET. Många av PLM&ERP News/VerkstadsForums läsare kommer säkert ihåg Scott Harris. Inte minst för hans framstående roller som medgrundare till desktop 3D CAD-mjukvaran SolidWorks – idag i Dassault Systemes ägo - och under senare år för hans roll i samband med utvecklingen av moln-CAD-lösningen Onshape, numera ägt av PLM-utvecklaren PTC.
Idag är Scott Harris aktuell i ett nytt sammanhang: han har investerat i och antagit ett mentorskap för Flexxbotics. Bolaget har utvecklat lösningar för digitalisering av arbetsceller och är ryggraden i Smart Factory, leverantör av autonom processkontroll för nästa generations bearbetningsmiljöer.
- Flexxbotics ligger i framkant av en transformativ rörelse inom tillverkning, där robotik och digitalisering spelar en avgörande roll för att skapa smartare och effektivare produktionsmiljöer. Deras förmåga att anpassa robotens prestanda i farten som svar på feedback är verkligen unik, säger Scott Harris och tillägger: "Jag är glad över att vara en del av denna spännande resa med Flexxbotics och att bidra till deras uppdrag att omdefiniera hur robotar och industriella maskiner fungerar tillsammans i tillverkningsprocesser."
Tilläggas kan att Flexxbotics SaaS/hybridlösningar möjliggör robotdriven tillverkning i stor skala. Bolagets genombrott, FlexxCORE-teknologin, kopplar ihop och samordnar robotar sömlöst med befintlig automationsutrustning, IT-system och människor.
Som lök på ”Scott Harris-laxen” meddelar bolaget ytterligare en investerare och mentor som hoppat på tåget. Det handlar om förre Tecnomatix-mannen Michael Marsh, medlem i eCoast Angels och tidigare CEO för Tecnomatix Electronics Division, tidigare ägd av UGS och numera av Siemens Digital Industries Software. Tecnomatix utvecklade under Marsh tid lösningar för Manufacturing Process Management (MPM)-lösningar för design, simulering och utförande av produktionsprocesser.
”Investeringarna i den senaste övertecknade omgången bekräftar ytterligare Flexxbotics position som en innovativ visionär inom det framväxande området robotdriven tillverkning för den smarta fabriken,” skriver bolaget i en pressrelease.

Flexxbotics har alltså gjort sig ett namn för sitt arbete inom autonom processtyrning för nästa generations bearbetningsmiljöer inom robotik, man erbjuder SaaS/hybridlösningar som levererar robotdriven tillverkning i stor skala. Företagets teknologi, FlexxCORE, kopplar sömlöst samman och koordinerar robotar med befintlig automationsutrustning, IT-system och människor.  


Framstående meritlista
Om Scott Harris ska sägas att detta inte är första gången han hoppar på innovativa lösningar. Han är som sagt känd som en av personerna runt SolidWorks i samband med startåren. Med denna kompetens-ryggsäck tillför han Flexxbotics stor startup-kunskap och tung erfarenhet av tekniskt utvecklingsarbete. Som en av grundarna av både SOLIDWORKS och sedemera också Onshape, har han en framstående meritlista när det gäller att driva teknisk innovation och omvandla industrier.
Hans investering och engagemang i Flexxbotics understryker företagets visionära inställning till mjukvarulösningar som orkestrerar robotik och utrustning inom smart tillverkning. Bolaget skriver i pressmaterialet att, ”nvesteringar och expertis från Scott Harris kommer att göra det möjligt för Flexxbotics att ytterligare accelerera sina forsknings- och utvecklingsinsatser, utöka sitt produktutbud och nå en bredare kundbas.”
– Vi är angelägna om att ha Scott Harris ombord som investerare och rådgivare, säger Tyler Bouchard, medgrundare och VD för Flexxbotics. ”Hans djupa branschkunskap och framgångsrika meritlista inom tillverkning av mjukvarulösningar kommer att vara ovärderliga när vi fortsätter att tänja på gränserna för robotik och tillverkningsteknik. Tillsammans kommer vi att omdefiniera hur tillverkare kan dra nytta av robotautomation i den smarta fabriken.”

Print Friendly, PDF & Email

Success Stories

Industriellt

Success Stories

Intressant på PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

Aktuell ANALYS

Aktuell Analys

Aktuell Analys

3D-printing

Block title