Annons

Sportplanstillverkare vässar utvecklingen med Dassaults paketerade molnlösning

PLM-utvecklaren Dassault Systèmes (DS) jobbar som VF/PLM&ERP News tidigare rapporterat med ett större antal industrispecifikt paketerade PLM-lösningar. Flygsidan har fått en av dessa paketeringar, som bygger på DS 3DEXPERIENCE-plattform. Ett av företagen som använder sig av denna lösning är teckiska tillverkaren av ultralätta och lätta sportflygplan, BRM Aero. Bolaget använder sig sålunda av molnpaketet "Engineered to Fly" när det gäller design och utveckling av strukturerna i sina Bristell-flygplan. "Engineered to Fly" ger BRM Aero möjligheter för 3D-modellering och simulering av vikta och utfällda representationer av plåtdelar. Man kan utforska användbara koncept för detaljerad design, applicera komplexa former och kontrollera deras tillverkningsbarhet. Utvecklingsteamet samarbetar i realtid vilket för med sig kortare utvecklingscykler och möjligheter att ändra sent i processen.

”En affärslösning.” DS ”flygdesignpaket” är skräddarsytt för mindre operationer och har exempelvis applikationer för varje större råvaruklass, inklusive plåt.
– Vi tillverkar och monterar nu våra flygplan med de nya plåtdelar som utvecklats med hjälp av DS-lösningen i molnet, säger Milan Bristela, VD, grundare, BRM Aero. Summa sumarum är detta mer än bara ett designverktyg; det är en affärslösning. Vi kan skapa och hantera projekt med en fullständig 3D-produktdefinition och skydda våra företagsuppgifter med låg total ägandekostnad.

Flygindustrin förändras. Dassaults VP för flygindustrin, Michel Tellier menar att bolagets lösning utgör en perfekt matchning mot utvecklingen inom aerospace.
– Flygindustrin går genom en period präglad av innovation och företag i alla storlekar söker en mer omfattande och sofistikerad teknik för att driva sin konkurrensfördel, säger han och hävdar att 3DEXPERIENCE-plattformen på molnet mer effektivt än andra lösningar adresserar end-to-end-processen för mekaniska, kompositer, mekatroniska system och plåtdesign.
– Mindre företag får nu en utökad flexibilitet och effektivitet i att arbeta med stora sammansättningar, göra designen rätt första gången och utnyttja fler möjligheter att iterera.

Print Friendly, PDF & Email

Success Stories

Success Stories

Industriellt

Intressant på PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

Aktuell ANALYS

Aktuell Analys

Aktuell Analys

3D-printing

Block title