Annons

Starkare inom installation: Sweco köper finska Avecon

Konsultjätten Sweco köper finska ingenjörsföretaget Avecon.
- Installationstjänster är ett område med tillväxt, särskilt i Österbotten-regionen. Dessutom är regionen ledande i Norden inom energiteknik. Sweco finns redan representerade i Österbotten och med detta förvärv kan vi nu erbjuda ett bredare spektrum av lokal expertis, säger Markku Varis, VD för Sweco Finland.

Sweco finns i och för sig redan representerade i Österbotten, men med detta förvärv stärks närvaron och man kan erbjuda ett bredare spektrum av lokal expertis.

Avecon har 33 anställda och är specialiserade inom VVS-installationer och elteknik. Företaget etablerades 1989 och har kontor i Vasa, Jakobstad, Seinäjoki, Karleby och Nivala.
– Vi är mycket nöjda över att Avecon blir del av Sweco. Under åren har vi fått förtroendet att genomföra installationstjänster och förse våra kunder med kunskap och expertis, främst i Österbotten-regionen. Tack vare Swecos storlek och kompletterande expertkunskaper kan vi nu stärka vårt erbjudande och skapa nya spännande affärsmöjligheter tillsammans med våra kunder, säger Peter Jakobsson, VD för Avecon.

Det är också en veritabel jätte inom sitt gebit Avecon nu blir en del av. Sweco har 14500 medarbetare i Europa, genomför uppdrag i 70 länder varje år och omsätter cirka 16,9 miljarder kronor. Med dessa siffror i ryggen är det svenska NASDAQ-noterade bolaget en av Europas största konsultföretag.

Print Friendly, PDF & Email

Success Stories

Industriellt

Success Stories

Intressant på PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

Aktuell ANALYS

Aktuell Analys

Aktuell Analys

3D-printing

Block title